Prvi Karlovački

Naručila i platila torbicu putem interneta, a torbice nema

Autor: Branko Obradović

16.12.2020

Crna kronika

Policija upozorava na oprez prilikom kupovine putem interneta

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 30-godišnjakinje da je putem oglasa na internetu naručila torbicu za što je platila više od 1.000 kuna, a koja joj nije isporučena niti joj je vraćen novac.

Ovim putem upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak.