Vremenska prognoza

Narednih sedam dana bez prevelike vrućine i sparine

VIŠE IZ RUBRIKE

Nova fronta s kišom potkraj srijede

Nedjelja već postaje rizičnija, pa uz promjenjivu naoblaku raste mogućnost za kišu ili grmljavinske pljuskove, temperatura zraka u postupnom padu

Vrijeme će u četvrtak biti povoljnije. Suho i pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Sjeverni vjetar će ostaviti ugodnije temperature pa će jutro biti dosta svježe, ponegdje uz maglu, a dnevna temperatura bi se trebala popeti na 25 ili 26 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme bi se onda zadržalo i u petak. Suho, pretežno sunčano i malo toplije. Temperatura zraka ipak ostaje ugodnija tako da bi se držala između 27 i 29 stupnjeva, a noć i jutro će i dalje biti ugodno svježi.

U subotu i dalje većinom sunčano, suho i vrlo toplo. Temperatura bi mogla uhvatiti trideset stupnjeva u hladu, ali sve je to prihvatljivo ljetno vrijeme bez prevelike vrućine i sparine.

Nedjelja već postaje rizičnija, pa uz promjenjivu naoblaku raste mogućnost za kišu ili grmljavinske pljuskove. Temperatura zraka u postupnom padu.

Ponedjeljak bi nam onda trebao donijeti ugodno vrijeme, vjerojatno bez kiše ili još ujutro ponegdje koja kap. Tijekom dana sunčana razdoblja i ugodnija temperatura.

U utorak prognoziramo puno sunca i topline, a neka nova fronta bi mogla stići potkraj srijede ili oko četvrtka i ponovno nam donijeti lokalne pljuskove.

Prognozu za naše medije napisao je Kristijan Božarov.