Prvi Karlovački

Nova turistička karta, info-vodič i web stranica TZ grada Karlovca

Autor: Ksenija Begović

20.12.2018

Karlovac

Cilj je prikazati Karlovac na jedan drugačiji način, poručila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca

U novu godinu Turistička zajednica grada Karlovca kreće s novom mrežnom stranicom, novim tiskanim vodičem s informacijama o gradu i novom turističkom kartom, a sve je predstavljeno danas na Starom gradu Dubovcu.

Direktorica karlovačke turističke zajednice Marina Burić, napomenula je da je u ovoj godini bilo puno posla, jer su neke stvari morali graditi od početka te da je u ove novine uloženo puno truda i rada.

Izlazimo danas s novom turističkom kartom, koja je malo promijenila prikaz grada radi lakšeg snalaženja i radi obuhvata svih atrakcija. Izlazimo s novim informativnim vodičem koji je nastao kao rezultat svih upita u našem Informativnom centru, objedinili smo ponudu i servisne informacije i predstavljamo novu web stranicu, kao jednu novu destinacijsku priču, kojom želimo prikazati Karlovac na malo drugačiji način. To je u svakom slučaju baza na kojoj ćemo graditi naše daljnje marketinške aktivnosti i sve što nas čeka u idućoj godini, naglasila je Burić.

Dakle, web stranica, karta i informativni vodič tek su početak priče, a pravi posao za Turističku zajednicu tek predstoji.

Čeka nas posao stvaranja proizvoda, objedinjavanja svih mogućih atrakcija koje imamo u gradu Karlovcu da bi to ponudili agencijama i tržištu, da bi se prezentirali kao destinacija vrijedna dolaska i ostanka duže od ovih sada 1,54 dana koje imamo kao prosjek, dodala je direktorica TZ grada Karlovca.

Ova je godina za turizam u Karlovcu pokazala napredak, a tome u prilog govore i podaci.

S današnjim danom mogu reći da imamo 28,5 posto povećanja u broju noćenja. Prvenstveno se radi o našim domaćim gostima i naše su aktivnosti uglavnom fokusirane na domaće tržište. Tu su Korejanci kao drugi, zatim Poljaci, Nijemci i Austrijanci. Tih pet tržišta čine 60 posto ukupnog turističkog prometa u Gradu Karlovcu, zaključila je u izjavi Marina Burić.

Gradonačelnik Damir Mandić, koji je ujedno na čelu Turističkog vijeća u izjavi je naglasio koji su daljnji ciljevi u podizanju u poticanju razvoja turizma.

Nama je cilj podići vidljivost u tom turističkom sektoru, jer Karlovac ima dosita što i pokazati i ponuditi i turistima, ne samo što se tiče kulturne i prirodne baštine, nego što se tiče i manifestacija. Mislim da je Karlovac zaista jedan biser na turističkoj karti Republike Hrvatske i to je ono što je nama posebno izazovno taj biser brusiti i učiniti ga još atraktivnijim za sve posjetitelje, kazao je Mandić.

Na samom predstavljanju gradonačelnik je u svom izlaganju pobrojao nekoliko mjera za poticanje razvoja turizma, kao i neke nove turističke proizvode u gradu. (kb)

Foto: Igor Čepurkovski

Autor: Ksenija Begović