Vikend u Karlovcu na 35. Danima piva je bio za pamćenje, večeras nastavak - svira legendarna CRVENA JABUKA!

Nakon rasplesane nedjelja pune dobre atmosfere, kakav će biti ponedjeljak?

VIŠE IZ RUBRIKE

    Dani piva privukli su gotovo 40.000 ljudi u centar Karlovca tijekom vikenda, a i u preostala dva dana očekuju nas brojni sadržaji među kojima svatko može pronaći nešto za svoj ukus.

    Čak se i najavljena kiša smilovala i dopustila Karlovčanima i gostima Grada susreta da u potpunosti uživaju u ovogodišnjem, 35. izdanju Dana piva, manifestacije koja iz godine u godinu u grad donosi nešto novo, bolje i zanimljivije. Koncertom Gibonnija u petak započeo je festivalski vikend, a niz se nastavio odličnom atmosferom i izvrsnim svirkama Gustafa, Pocket palme, Vatre i Urbana u subotu, te String banda, Borisa Štoka, Vanne i Daleke obale jučer. Velika završnica slijedi sutra uz koncert Hladnog piva, benda kojemu je ovo jedan od posljednjih koncerata nakon 35 godina zajedničke karijere. Danas je, pak, dan rezerviran za Rivers band u gastro kutku, a onda povratak u osamdesete uz Denis&Denis na glavnoj pozornici, nakon kojih slijedi Crvena jabuka. Evo rasporeda:

    Osim dobre glazbe, vikend je nudio i pregršt zanimljivih turističkih sadržaja pa se tako uživalo u pivskoj turi „Frtalj cenera“ koja je kretala s Dubovca, zatim u turi „Pivske priče sa žitne lađe“ gdje su uz čašu hladnog piva posjetitelji imali priliku provozati se Kupom te ujedno poslušati priče o proizvodnji piva u gradu na četiri rijeke. Oni malo aktivniji, pridružili su se pak interaktivnoj igri „Pivska potraga“, a pobjednička ekipa doma je otišla sa škrinjom pivskog blaga. Mnogi su se u šetnji gradom zastali i u galeriji ZILIK kako bi pogledali izložbu „Karlovačko kroz povijest“ koja donosi pregled karlovačke pivske industrijske baštine od 1900. godine do danas.

    U Karlovcu se ovih dana doista ima što vidjeti i iskusiti, ali i dobro pojesti. U restoranima i kafićima diljem grada može se naime uživati u posebno osmišljenim jelima i koktelima s pivom. Dobroj atmosferi u ovom gradu susreta svjedoče i mnogobrojne fotografije na društvenim mrežama iz odlično osmišljenih foto kornera, a brojni turisti sa sobom iz Karlovca nose i prigodne suvenire s retro motivima.

    Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor a Izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 35. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac. Ulaz na sve programe za posjetitelje je besplatan.