Riječno kino uz Karlovačko

Nakon Ogulina - "Riječno kino uz Karlovačko" ovaj vikend u Ozlju

VIŠE IZ RUBRIKE

U petak “Holdovers”, u subotu “Zločesti dečki: Sve ili ništa”

Nove projekcije za vikend u Ozlju, u dva termina - u petak i subotu, 12. i 13. Srpnja, na Gradskom kupalištu

Prva ljetna filmska večer u Ogulinu bila je u nedjelju 7. srpnja, na prvoj projekciji ovogodišnjeg Riječnog kina uz Karlovačko, koje traje sve do 30. kolovoza. U Ogulinu, u  dvorištu Frankopanskog kaštela održan je i filmski kviz preko mobitela te i ovim putem čestitamo najboljima - Dalibor Karas, Helena Cindrić i Mario Turkalj, koji su u nedjelju osvojili nagrade, koje su osigurali Karlovačko pivo, Aquatika i Kinoklub Karlovac. U Ogulin Riječno kino ponovno dolazi 27. srpnja.

Ovog petka, 12. srpnja, na Gradskom kupalištu Ozalj, gdje je i ove sezone Dnevni boravak na rijeci, gleda se film “Holdovers”.

Od hvaljenog redatelja Alexandera Paynea, THE HOLDOVERS prati drskog profesora (Paul Giamatti) u prestižnoj američkoj školi koji je prisiljen ostati na kampusu tijekom božićnih praznika kako bi čuvao šačicu učenika koji nemaju kamo otići. Naposljetku uspostavi nevjerojatnu vezu s jednim od njih - oštećenim, pametnim izazivačem problema (debitant Dominic Sessa) - i s glavnom kuharicom škole, koja je upravo izgubila sina u Vijetnamu (Da’Vine Joy Randolph).

Film je nominiran u 5 kategorija za nagradu Oscar uključujući za najbolji film. Paul Giamatti je nominiran u kategoriji za najboljeg glumca a Da’Vine Joy Randolph za najbolju sporednu glumicu.

Dan poslije, u subotu 13. srpnja, na istom mjestu gledamo veliki akcijski hit “Zločesti dečki: Sve ili ništa”.

U četvrtom nastavku najpoznatij Zločesti dečki (Will Smith i Martin Lawrence) vraćaju se u uzbudljivom spoju oktanske akcije i urnebesne komedije, ali ovaj put s malim preokretom: sada su oni u bijegu…

Početak projekcija je u 22 sata, a uoči projekcije igra se filmski kviz preko mobitela, s početkom u 21.45 sati.

Organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz generalnog pokrovitelja Heineken Hrvatska d.o.o., za suorganizaciju programa u Ozlju posebno se zahvaljujemo TZP Kupa i Izvan fokusa d.o.o..

Potporu ove godine pružaju i Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, TZ grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovac, TZP 4 rijeke, Turbing d.o.o. i Zaklada “Kultura nova”.

Za posjetitelje, svi programi su besplatni.

Detaljnije o programu na www.kinoklubkarlovac.hr i društvenim mrežama, Facebook I Instagram.