Prvi Karlovački

Nakon neželjenog incidenta u Gradskoj knjižnici reagirao gradonačelnik Mandić

Autor: Miloš Milovanović

20.11.2021

Karlovac

Smatram da u svakom trenutku trebamo ostati međusobno uviđavni i odgovorni, zbog zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja naših najbližih, poručio je

Karlovački  gradonačelnik Damir Mandić sinoć se oglasio priopćenjem o incidentu u Gradskoj knjižnici  u kojem poziva na poštivanje svih mjera.

Od ovog tjedna na snazi su dodatne epidemiološke mjere kako bi se zdravstveni sustav rasteretio pritiska i život u cjelini što prije normalizirao. Nepoštivanje mjera od strane korisnika usluga dovele su do neželjenog incidenta u našoj Gradskoj knjižnici. Ovom prilikom podsjećam da cjelokupni sustav Grada Karlovca i svi njegovi djelatnici u tvrtkama, upravi, kulturnim ustanovama, vrtićima, školama i zajednicama, već godinu i pol, unatoč svim otegotnim pandemijskim okolnostima, svoje usluge prema građanima izvršavaju ustrajno, profesionalno, odgovorno i bez zastoja. Bez obzira na stavove svakog od nas o epidemiološkim mjerama koje propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite smatram da u svakom trenutku trebamo ostati međusobno uviđavni i odgovorni, zbog zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja naših najbližih do zdravstvene sigurnosti svih naših djelatnika koji nam svakog dana pružaju komunalne, obrazovne, kulturne, sportske, socijalne ili one administrativne usluge. Jedino takvim odgovornim ponašanjem svih sudionika možemo i dalje osigurati profesionalnu uslugu na vrijeme. Neprimjereni ispadi, vrijeđanja, omalovažavanja ili nasilje bilo kojeg oblika koji bi ugrozili nečije zdravlje ili sigurnost nisu prihvatljivi. Svi smo podjednako odgovorni za što bolje funkcioniranje sustava kako ne bismo dodatno otežali ionako složenu epidemiološku situaciju, navodi se u priopćenju gradonačelnika.