Prvi Karlovački

Nakon dugoreškog Amfiteatra, Riječno kino ove subote u Kamanju

Autor: Anamarija Radočaj

30.07.2021

Vijesti

Riječno kino uz Karlovačko, manifestacija u organizaciji Kinokluba Karlovac, sinoć je gostovala u dugoreškom Amfiteatru gdje je publika uživala u projekciji filma “Jedriličarke s broda Maiden” kojeg je kritika opisala kao film “za sve žene koje su ikad sumnjale u sebe”. Istinita je to priča o prvoj ženskoj posadi koja je sudjelovala u jedriličarskoj utrci oko svijeta 1989. Film je osvojio mnogobrojne nagrade poput National Board of Review za najbolji dokumentarni film, a bio je i u užem izboru za Oscara u kategoriji Najbolji dokumentarni film.

-Uoči projekcije filma, održan je i filmski kviz preko mobitela u kojemu se natjecalo čak dvadeset igrača i timova. Pobjednik kviza bio je Danko Kovačina osvojivši nagradu organizatora, Karlovačkog te Slatkovodnog akvarija Aquatike, stoji u priopćenju.

Predzadnja projekcija ovogodišnjeg Riječnog kina uz Karlovačko slijedi ove subote od 21 sat u Kamanju. Posjetitelji prije filma mogu i na Đir Kupom – promotivni safari rafting za koji je potrebna prijava.  Nakon toga gledatelji će moći uživati u akcijskom filmu “Ledena cesta”. Liam Neeson utjelovljuje vozača kamiona na ledu koji pokreće nemoguću misiju spašavanja zatrpanih radnika nakon nesreće u udaljenom rudniku dijamanata, na sjeveru Kanade. Film obiluje spektakularnim prizorima zaleđenog i snježnog krajolika te upravo u tim totalima gledatelj može shvatiti koliko je nemoćan naspram prirode, a scene vožnje tankim ledom izazvat će napetost i uzbuđenje.

-Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se KinoklubKarlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz generalnog pokrovitelja Karlovačko, ove godine su to Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turbing d.o.o., Zaklada “Kultura nova”, Općina Kamanje, Turistička zajednica Grada Karlovca, Turistička zajednica Grada Ogulina, Turistička zajednica područja Kupa te Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac.