Prvi Karlovački

Najveća koncentracija alkohola izmjerena kod vozača u Ribniku – 1,95 promila

Autor: Marta Marinović

24.01.2022

Vijesti

Tijekom proteklog vikenda od 21. do 23. siječnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđena su 274 prekršaja, a od toga se 24 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 81 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 43 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 16 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 31-godišnjeg vozača traktora na području općine Ribnik, a iznosila je 1,95 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 140 km/h na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

-Zatim, danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 33-godišnjak kojeg su jučer 23. siječnja, u večernjim satima policijski službenici pokušali zaustavili u Dugoj Resi, međutim muškarac se nije zaustavio na znak policije već se naknadno zaustavio na parkiralištu. Policijski službenici utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1,64 promila te su također utvrdili i prisutnost droga u organizmu, ali je 33-godišnjak odbio vađenje krvi i urina. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 35 000 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, stoji u priopćenju PU karlovačke.