Obilježena 32. obljetnica napada na Karlovac

"Najvažnija nam je zadaća sačuvati uspomenu na Domovinski rat"

VIŠE IZ RUBRIKE

"Sjećanje na Turanj"

Sjećanje na 4. listopada 1991. godine obilježit će se u 19.30 sati paljenjem baklji u vanjskom prostoru Muzeja Domovinskog rata Karlovac-Turanj.

Povodom 32. obljetnice napada na Karlovac, 04. listopada 1991. godine danas je održana tradicionalna komemoracija „Sjećanje na Turanj“ koju organiziraju Grad Karlovac i Gradska četvrt Turanj.

Tom prilikom, učenici OŠ Turanj izveli su prigodan program ispred Muzeja Domovinskog rata Karlovac-Turanj.¸

Nakon toga, polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona kod spomenika poginulim braniteljima na Turnju, brojna izaslanstva odala su počast poginulim braniteljima.

-To je tradicija koju naravno i ove godine obilježavamo. Mislim da je zbog ove naše djece posebno važno prisjećati se tih dana i vraćati u pamćenje sve ono što su njihovi roditelji, djedovi i bake u tom vremenu proživljavali. Mislim da je to put gdje će oni znati cijeniti žrtvu svih branitelja, a i iz toga crpiti svoje poglede u budućnost, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

Darko Nekić, državni tajnik i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda rekao je kako je Ministarstvu hrvatskih branitelja izuzetno važno da svi mlađi naraštaji dolaze ovdje budući je Turanj svakako jedan od simbola Domovinskog rata.

-Najvažnija naša zadaća je da sačuvamo uspomenu na Domovinski rat i prenesemo mlađim naraštajima to sjećanje kako bi se i za četrdeset ili pedeset godina netko našao ovdje i obilježio ne samo ovaj događaj, nego i sve događaje na području Hrvatske vezane za Domovinski rat, poručio je između ostalog Nekić.

Predsjednik Udruge pripadnika 110. brigade, Srđan Fot tom prilikom je poručio:

-Prisjećanjem na ovaj datum, 4. listopada polako postajemo svjesni da ćemo ući u povijest iz razloga što smo stvarali hrvatsku državu i da će zauvijek i u analima grada Karlovca, ali i Republike Hrvatske ostati zapisano da je postojala jednom jedna mala grupa ratnika koja je bila slabo naoružana, ali koja je imala srce koje nas je vodilo u obrani ovog grada i ove naše države, poručio je između ostalog Fot.

Sjećanje na 4. listopada 1991. godine obilježit će se večeras u 19.30 sati i paljenjem baklji u vanjskom prostoru Muzeja Domovinskog rata Karlovac-Turanj.