USKA

Najmlađa članica Udruge slijepih USKA Lejla od danas korisnica Službe pokretne knjižnice

VIŠE IZ RUBRIKE

Briga o potrebitima

Predstavnici Udruge posjetili su Lejlu i njezinu obitelj i uručili joj osobno člansku iskaznicu gradske knjižnice te poklon paket didaktičkih pomagala i igračaka

Predstavnici Udruge slijepih USKA predsjednik Mirsad Bećirović i tajnik Romija Radočaj Naglić posjetili su Službu pokretne knjižnice Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić".

Povod tom posjetu bila je inicijativa knjižničarke Nataše Vojnović koja je poželjela upisati i darovati godišnje članstvo u Gradskoj knjižnici najmlađoj članici USKA-e Lejli M., djetetu s oštećenjem vida. Prilikom posjeta Bibliobusa Osnovnoj školi u Cerovcu Vukmanićkom, Vojnović  je imala priliku upoznati Lejlu M. koja je ove godine krenula u prvi razred.

Obzirom da je novi Bibliobus Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ izvrsno opremljen te posjeduje zvučne knjige za osobe s oštećenjem vida te pristupačnu rampu za osobe u invalidskim kolicima možemo s pravom reći kako je pristupačan za osobe s invaliditetom.

Osim zvučnih knjiga u njemu se mogu posuditi i edukativne slikovnice Udruge slijepih USKA o psima vodičima Zoli i Eriku nagrađenih Poveljom UNICEF-a.

Predstavnici Udruge slijepih USKA predsjednik Mirsad Bećirović, dopredsjednica Suzana Margić, tajnik Romija Radočaj Naglić i videća pratiteljica Sanja Jakić posjetili su Lejlu i njezinu obitelj i uručili joj osobno člansku iskaznicu gradske knjižnice te poklon paket didaktičkih pomagala i igračaka

Iz Udruge su se zahvalili zaposlenicima Službe pokretne Knjižnice.