Projekt ''Sigurna vozačka dozvola''

Najbrža na poligonu bila je Mia koja je osvojila besplatno polaganje vozačkog ispita

VIŠE IZ RUBRIKE

Čestitke, Mia!

Sigurna vozačka dozvola je edukativni projekt sigurnosti cestovnog prometa, koji se odvija petu godinu zaredom, u pet gradova u Hrvatskoj.

„Sigurna vozačka dozvola“ ove godine „putuje“ kroz Vukovar, Zagreb, Koprivnicu, Osijek i naš Karlovac, u organizaciji Art Hill d.o.o. i partnera: MUP-a – Sigurnost cestovnog prometa, Hrvatske elektroprivrede kao glavnog sponzora, te HANZA medije i Europlakata kao medijskih pokrovitelja.

Domaćin projekta u Karlovcu danas je bila Gimnazija Karlovac, a glavni sponzor je Auto škola Signal 1, koja je učeniku s najboljim rezultatom u teorijskom i praktičnom dijelu poklonila obuku za vozača b kategorije. Najbolja je danas bila Mia Marković.

U projekt je aktivno uključen i MUP - Sigurnost cestovnog prometa, na nacionalnoj i lokalnoj razini. Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima, obuhvaća mlade 3. i 4. razreda srednje škole te se sastojao od dva segmenta. Prvi dio provodio se u učionici u kojoj su mladi bili aktivni sudionici radionice na temu opasnosti s kojima se susreću kao vozači te kviza znanja. Drugi dio se odnosio na poligon u kojem je sudjelovalo deset najboljih učenika iz kviza znanja – ovaj put su to bile redom same djevojke. Za učenike je poligon prvenstveno bio zabavan jer uključuje rješavanje zadataka s tzv. „pijanim naočalama“, ali i edukativan.

Snježana Fištrović, školska pedagoginja iz Gimnazije Karlovac rekla nam je kako je sudjelovalo njih 39 učenika koji su navršili 17 godina te kako je svim sudionicima glavni sponzor osigurao kupon od 50 eura kao pomoć pri plaćanju vozačkog ispita. Cilj ove akcije je osvijestiti mlade buduće vozače o opasnostima i važnosti sigurne vožnje i svega onoga što ih čeka u skoroj budućnosti kad krenu polagati vozački ispit.

Tonske izjave školske pedagoginje, kao i učenika Leona iz 3C razreda možete poslušati u nastavku klikom na dužu verziju članka.

Klikni za ostatak članka