Sjednica dugoreškog Gradskog vijeća

Najavljeno proširenje vrtićkih kapaciteta u Dugoj Resi već ove godine

VIŠE IZ RUBRIKE

  Na aktualnom satu sjednice dugoreškog Gradskog vijeća jedno od pitanja bilo je o proširenju kapaciteta dječjih vrtića. Pitanje je postavila vijećnica Iva Stipančić Benić, uz konstataciju da je dio djece ostao neupisan.

  Pročelnica Martina Fudurić je odgovorila da je Grad dobio bespovratna sredstva za uređenje gornje zgrade u Kasaru te da će se time povećati kapaciteti za dvije grupe vrtićke dobi. Sredstva su osigurana iz MPO-a i s tim se kreće ove godine, najavila je.

  -Ono što trenutno gledamo kao mogućnost koja bi možda bila i prije ovoga je da otvorimo kat na donjoj zgrada Kasara, koju smo uredili kroz potres i kroz energetsku obnovu. Kat je neuređen, gore je jako veliki prostor i kroz obnovu od potresa smo otvorili plafon da možemo postaviti stubište iznutra. Tako da se tu može dobiti kapacitet vjerojatno za jednu grupu. Objekt Maslačak će isto tako ići u rekonstrukciju. Uskoro bi trebala ići javna nabava za projektnu dokumentaciju za novi objekt gdje isto tako povećavamo kapacitet za dvije jasličke grupe. Tako da ove godine bi morali povećati kapacitete,  nadamo se, za tri grupe, istaknula je.

  Dakle, ove godine kapaciteti bi se trebali povećati za tri nove grupe, kazao je u svom odgovoru gradonačelnik Tomislav Boljar, ali najavio je dodatna povećanja i potvrdio da će ovih dana biti raspisan natječaj za novi vrtić.

  - Sa svim tim povećanjima, a radi se o pet grupa, to je praktički jedna nova zgrada. Problem je da moramo raditi parcijalno jer su djeca u tim vrtićima. Zato ne možemo uređivati tri zgarde jer nemamo kud s djecom. Zato će se uređivati jedna po jedna.

  Boljar je napomenuo da je izjednačeno i prebivalište i boravište pa su djeca iz okolnih općina s boravištem u dugoj Resi upisana, a djeca s prebivalištem u Dugoj Resi su ostala neupisana.

  -Mislim da nije korektno da građani Duge Rese plaćaju za treće dijete iz drugih područja, ali zakon je takav, naglasio je Boljar.