Prvi Karlovački

Najavljeni programi za Noć kazališta 20. studenog i Dan Zorin doma 27. studenog

Autor: Sunčica Laić

19.11.2021

Kultura

Koncert Prvog pjevačkog društva „Zora“ najavljen za sutra u 19.30 sati otkazan je iz epidemioloških razloga

Događanja u sklopu ovogodišnje Noći kazališta koja se održava u subotu  20. studenog i povodom Dana Zorin doma 27. studenog bile su teme današnje konferencije za novinare u Zorin domu.

Kako je najavila ravnateljica Zorin doma, Irena Božičević, sutra u 11 sati je predstava za djecu Boja duge-Priča o bojama“, kazališta „Mala scena“.

-Koncert Prvog pjevačkog društva „Zora“ najavljen za 19.30 sati nažalost je otkazan iz epidemioloških razloga, ali u 22 sata svakako vas očekujemo na našoj turbo komediji Stanko i Oliver, najavila je Božičević.

Naglasila je i kako je ulaznica besplatna, ali ju posjetitelji moraju podignuti na blagajni sat vremena prije početka programa.

Za ponedjeljak, 22, studenog s početkom u 20 sati najavljen je koncert  Karlovačkog tamburaškog orkestra „Vukovar je moja Hrvatska“, a koji se održava u čast gradu Vukovaru i povodom 30 godina bitke za Vukovar.

-Za sve naše članice i članice ovo je sasvim drugačiji koncert od onih na koje smo navikli. To su velike i teške emocije i upravo zato što ćemo ih pretočiti u našu izvedbu, ovo će biti jedan poseban koncert i kada se sve to spoji zajedno s emocijama publike, vjerujem da će to biti zaista ono što Vukovar i zaslužuje od nas, istaknula je predsjednica Karlovačkog tamburaškog orkestra, Sandra Toth.

Voditelj KTO-a, Matija Prigorac, kazao je kako će im gosti biti Folklorna družina Vuge, Tomislav Pogačić i Tomislav Božićević.

-Oni će uz tamburaški orkestar izvoditi sve popularne pjesme koje su proizašle u čast Vukovaru. Osim toga, bitan izvođač bit će i Vanja Gvozdić koji je u ulozi naratora i to je nešto što će orkestar po prvi put imati priliku prezentirati karlovačkoj  publici. On će između pjesama pričati popularne Priče iz Vukovara Siniše Glavaševića, tako da se nadam da se taj dio dati koncertu na još većoj težini, izjavio je Prigorac.

Cijena ulaznice je 50 kn i mogu se kupiti na blagajni Zorin doma.

Na 129. rođendan Zorin doma, u subotu 27. studenog u 11 sati našim građanima u goste smo doveli kazalište „Hotel Bulić“ sa predstavom za djecu „Šuma Striborova“ i navečer imamo jednu jako dobru novu komediju Adam scene. Adama Končića  „Šund naš svagdašnji“ s početkom u 20 sati, najavila je Božičević.

Gradonačelnik Damir Mandić osvrnuo se na koncert koji Karlovački tamburaški orkestar organizira kao podrška gradu Vukovaru, te između ostalog podsjetio kako su Karlovac i Vukovar gradovi prijatelji i kako vjeruje da se taj odnos može preko ljudi još više produbljivati i oplemenjivati, te kako će u skladu s tim nastojati realizirati ideju da naš tamburaški orkestar na godinu gostuje u Vukovaru.

Ujedno je zahvalio svim djelatnicima Zorin doma što su u proteklih godinu i pol dana bez obzira na sve probleme i poteškoće s obzirom na situaciju s kovidom ipak uspjeli zadržati jednu razinu aktivnosti.

-Bez obzira na situaciju u kojoj trenutno živimo mislim da ne treba odustati, mislim da je dobro bez obzira na sve organizirati ovakva događanja, ne samo Noć kazališta koja je puno šira priča od našeg gradskog kazališta, a tu prije svega mislim i na Dan Zorin doma i u tom kontekstu podrška od nas iz Grada, a vjerujem i od velikog broja naših sugrađana je neupitna i vjerujem da će svi ovi programi zaista imati svoju publiku, naglasio je Mandić. Osvrćući se na epidemiološke mjere, poručio je kako ih se svi trebamo pridržavati.

-Ne želim biti patetičan, ali to naši glumci definitivno zaslužuju. Zaslužuju živi pljesak ma koliko nas moglo stati u dvoranu, poručio je između ostalog Mandić.