Prvi Karlovački

Najavljena multimedijalna izložba „15 godina plesa za budućnost-Izvedba arhiva“

06.09.2019

Mozaik

Izložba će biti otvorena u subotu u 19 sati u Galeriji Zilik

Povodom 15. obljetnice Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost Free dance Karlovac u subotu u 19 sati u Galeriji Zilik svečano će biti otvorena multimedijalna izložba „15 godina plesa za budućnost – Izvedba arhiva“, autorice Nives Sertić.

-Koncept „izvedbe arhiva“ na neki način nastao je ne temelju istraživanja arhiva Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost Free dance Karlovac i u principu smo se odlučili za ovakav postav iz razloga što su plesne izvedbene umjetnosti nešto što je živo, što je dosta nematerijalno, pa možemo kroz ovakav postav problematizirati zapravo kako se te izvedbene umjetnosti zapravo zapisuju, istaknula je autorica Nives Sertić.

Naglasila je kako je osnovna faktografija i kronologija Centra izložena u obliku multimedijalne instalacije kontinuirano popraćene zvukovima i plesnih predstava. Objekti iz nekolicine plesnih produkcija postavljeni su u prostor kao interaktivna scenografija tj. platforma za „izvedbu arhiva“.

Predsjednica Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost Free dance Karlovac, Melita Spahić rekla je kako ju veseli otvaranje ovakve izložbe povodom značajne obljetnice Centra, te se osvrnula na segmente samog njegovog rada.

-Veseli nas da na sami rođendan program započinjemo interaktivnom izložbom o radu Centra koji se temelji ne samo na produkciji plesnih predstava, već je njegov fokus bio na više stvari koje su vezane uz plesnu umjetnost. To su prvenstveno bile produkcije i distribucije suvremenih plesnih predstava, rad s djecom i mladima, osvrćemo se također na prostore djelovanja u gradu Karlovcu i drugo, istaknula je između ostalog Spahić. (sl)

Foto: (ič)