Bravo za zorindomovce!

Nagradu za najbolju mušku ulogu u predstavama za djecu i mlade dobio karlovački glumac Andro Damiš

VIŠE IZ RUBRIKE

Čestitamooooo!

Nagrada hrvatskog glumišta našem glumcu iz Zorin doma

Karlovačkom glumcu rođenom u Čakovcu Andri Damišu na Nagradi hrvatskog glumišta u zagrebačkom HNK sinoć je dodijeljena nagrada za najbolju mušku ulogu u predstavi "SEMAFOR" autorice Petre Cicvarić, redatelja Peđe Gvozdića, u produkciji GK "Zorin dom". Radilo se o kategoriji za najbolju mušku ulogu u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade za ulogu Viga Tolića. I sama predstava "SEMAFOR" bila je nominirana u kategoriji lutkarskih predstava ili predstava za djecu i mlade, a uz Damiša za mušku ulogu među nominiranima za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta bila je i njegova kolegica Ana Šantar.
Klikni za ostatak članka

Semafor je priča o raspadanju  i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču u predstavi priča Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici.

Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom nastoji se na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.

Predstava je nastala u suradnji s Udrugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju organiziranjem inkluzivnih evenata kojima se želi educirati, upoznati i pokazati društvu u cjelini kako prihvatiti "različitosti" sa svim njihovim potencijalima i teškoćama.