Posebno želim naglasiti da potporu aktualnom predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću dajem u svoje ime, a ne niti u ime organizacije kojoj pripadam, niti zajednice kojoj sam na čelu, ističe Murganić

Nada Murganić:„Andrej Plenković je izvanredan, moderan političar i jako dobar državnik“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Podršku kandidaturi Andreja Plenkovća za predsjednika HDZ-a na predstojećim unutarstranačkim izborima za još jedan mandat u svoje osobno ime novinarima je danas obznanila Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“.

  -Posebno želim naglasiti da potporu aktualnom predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću dajem u svoje ime, a ne niti u ime organizacije kojoj pripadam, niti zajednice kojoj sam na čelu. Moj osobni stav je da je Andrej Plenković izvanredan, moderan političar i zaista jako dobar državnik. Izvrsno vodi Vladu i odlično komunicira sa svim ministrima, to je moje osobno iskustvo. Zalaže za politiku desnog centra i u tom pravcu i vodi HDZ i nastavak je politike predsjednika dr. Franje Tuđmana. Kao državnik zaista se zalagao i zalaže se i nadalje za stvaranje povoljnih i dobrih ekonomskih i drugih dobrih uvjeta života i rada građana Hrvatske i o tome zaista svjedoče rezultati koje je postigla Vlada pod njegovim vodstvom, istaknula je Murganić.

  Istaknula je kako ima ugled u vanjskoj politici, te kako je samim time  visoko pozicionirao i našu državu.

  -Smatram da je Andrej Plenkoviću zaista tolerantan, uključiv, da na jedan kulturan, argumentirani način obrazlaže svoje odluke i svoje stavove, da je socijalno osjetljiv, da se zalaže upravo za one naše grupacije u društvu koje su na neki način ranjive skupine, da se zalaže za prava svih naših manjina i manjinskih skupina naših građana. Ono što želim isto tako istaknuti je da se zalaže i za veću ulogu i ravnopravnost žena u društvu i da on tu političku podršku ne daje samo deklaratorno, jer kao što znamo, uz njegove preporuke i podršku mnoge žene su ostvarile pa i visoko pozicionirane političke funkcije u našem društvu, a i u Europi, naglasila je Murganić.

  Na upit zašto se odlučila na javnu potporu kada unutarstranački izbori u HDZ-u još nisu raspisani odgovorila je:

  -To sam odlučila upravo zbog toga što unutarstranački izbori nisu još raspisani, ali u javnom prostoru prisutni su oni koji mu ne daju potporu, koji ga kritiziraju te smatram da svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, i kritičari ali i oni koji nisu kritičari njegove politike.

  Po novom statutu imamo priliku birati naša najviša nacionalna tijela po načelu  jedan član-jedan glas i to mi je omogućilo da i javno izrazim svoju potporu, naglasila je između ostalog.

  Rekla je i kako organizacije zbog ovog novog demokratskog načina biranja ni nemaju potrebe za kolektivnim izjašnjavanjem.

  Na upit ima li namjeru kandidirati se za neko središnje tijelo, rekla je kako za sada ne razmišlja o tome. Inače, mandat predsjednice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ traje joj do 25. veljače 2021. godine.

  Odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora u HDZ-u trebala bi biti donesena 24. siječnja, a predsjednik stranke trebao bi biti izabran do 17. ožujka. (sl)

  Foto: (ič)