Prvi Karlovački

Nada Murganić kandidirat će se za predsjednicu Županijskog HDZ-a

17.04.2020

Politika

Nada Murganić, nedavno izabrana za v.d. predsjednice Županijskog HDZ-a najavila je kako će se kada izborni proces u HDZ-u bude nastavljen kandidirati za tu dužnost.

Sigurno pred nekih četrdesetak dana nekakva pomisao ili ideja da ću ja biti na čelu Županijske organizacije HDZ-a meni i mnogima nije bila ni u primisli, međutim odustajanje aktualnog župana i do sada aktualnog predsjednika županijskog HDZ-a od kandidature koji je izrazio u tijeku naših unutarstranačkih izbora, a kasnije i njegova ostavka dovela je do toga da sam na poticaj dijela naših članova, naših stranačkih kolegica i kolega i uz jednu bezrezervnu podršku od strane nacionalnog vodstva prihvatila ovu ulogu vršiteljice dužnosti i na našim unutarstranačkim izborima koji su sada zaustavljeni, ali kada se opet izborni procesi budu aktivirali, ja ću se na tu dužnost kandidirati, poručila je Murganić.

Izrazila je zadovoljstvo što su u HDZ-u izbori neposredni te što svi imaju mogućnost biti kandidirani i svi imaju mogućnost birati.

Ti izbori iznjedriti će i dopredsjednike i ostale članove odbora i gradskih i županijskih i sigurna sam da neću imati problem s nikim surađivati, a vjerujem da neće ni oni imati problem sa mnom surađivati, ako izaberu mene. A ako ne, bit ću i dalje odana i vrijedna članica svoje organizacije, poručuje Murganić.

Ujedno je zahvalila svima koji su poštujući mjere i preporuke Stožera vezanih uz koronavirus zaslužni za zadovoljavajuću epidemiološku sliku u Karlovačkoj županiji, od članova HDZ-a, ali i svih gradonačelnika i načelnika, bez obzira na stranačku pripadnost, te građana. Pohvalila je i rad Nacionalnog i drugih stožera civilne zaštite, Vladine i mjere lokalnih vlasti za pomoći građanima i gospodarstvu.

Rekla je i kako joj je budući da je cijeli svoj radni vijek provela u sustavu socijalne skrbi izuzetno drago što je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i u skladu s preporukama nacionalnog Stožera već u nekoliko navrata donijelo set mjera koje se odnose na zaštitu starijih građana, a s ciljem da zaista budu što je najviše moguće zaštićeni.