Prvi Karlovački

Nada Murganić i Damir Mandić novi stari predsjednici županijskog i gradskog HDZ-a

Autor: Sunčica Laić

18.10.2021

Politika

Uz županijsko predsjedništvo, članovi Hrvatske demokratske zajednice birali su vodstva u ukupno 22 općinske i gradske organizacije u Karlovačkoj županiji.

 

Na jučer održanim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Nada Murganić ponovo je izabrana za predsjednicu Županijskog HDZ-a, a Damir Mandić za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a.

Za potpredsjednike županijskog HDZ-a izabrani su Alen Halar, Branko Zoretić, Jure Katić i Anđelka Salopek.

Naime, članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice, jučer su po načelu jedan član-jedan glas birali nova vodstva 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, te predsjednike i potpredsjednike HDZ-a Zagreb.

Uz županijsko predsjedništvo, članovi Hrvatske demokratske zajednice birali su vodstva u ukupno 22 općinske i gradske organizacije u Karlovačkoj županiji.

Murganić: “Nastavit ćemo kontinuirano i odgovorno raditi na poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana”

Nakon izbora, predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nade Murganić je izjavila:

-Drage članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice,

Želim Vam svima od srca zahvaliti što ste i ovoga puta pružili veliku podršku meni i mojem timu. Također želim čestitati i svim izabranim predsjednicima gradskih i općinskih organizacija diljem županije. Vi ste naša snaga na terenu i pokazatelj dobro organizirane organizacije. Nastavit ćemo kontinuirano i odgovorno raditi na poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana. Hrvatska demokratska zajednica i svi njezini članovi pokazali su kako znaju prepoznati kvalitetne projekte i programe, kako znaju marljivo i vrijedno provoditi značajne investicije te uvijek biti tu za svakog pojedinca. Takav rad će se nastaviti jer naši sugrađani i svi članovi su to prepoznali i nagradili na zadnjim lokalnim izborima na kojima je Hrvatska demokratska zajednica pokazala i dokazala kako je najjača politička opcija u Karlovačkoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj, na čelu sa našim predsjednikom Andrejom Plenkovićem. Još jednom čestitam svim pobjednicima ovih izbora.

Mandić: “I dalje ćemo biti otvoreni za argumentiranu kritiku, te za svaku raspravu i prijedloge”

Damir Mandić zahvalio je svima koji su ga na izborima podržali također kao jedinog kandidata za predsjednika kao i kandidate za dopredsjednike Ivanu Fočić, Marina Svetića i Nikolu Rogoza.

Što se tiče Hrvatske demokratske zajednice, mislim da se mi sada nalazimo u jednom posebnom političkom trenutku, ali i u jednom momentu jako važnom za grad Karlovac. Mi smo u fazi provođenja velikih infrastrukturnih projekata za naš grad i uglavnom su to projekti vezani uz europske novce. Nekako nam je posebno važno da se i na lokalnoj razini potvrđuje komunikacija, odnosno otvoreni kanali komuniciranja prema Vladi RH, pa i na stranačkoj razini, prema Karlovačkoj županiji jednako tako i čini mi se da je to upravo onaj fokus na koji ćemo morati staviti naglasak Jednako tako, HDZ od 30 godina demokracije u Karlovcu je 26 obnašala vlast, tako da smo svjesni da sve ono što je dobro ili bilo manje dobro je naša odgovornost. Tu imamo obvezu prema građanima prije svega, ali i prema članovima svi zajedno, ono što se kaže uprijeti još više. Mislim da kao stranka možemo biti još demokratičniji, suradljiviji i otvoreniji, da možemo još više komunicirati prema građanima. A što se tiče naših političkih suparnika, ja njih zaista doživljavam kao suparnike, ne protivnike, istaknuo je.

Dodao je i kako će nastaviti sa svojim načinom rada, te kako su otvoreni za argumentiranu kritiku, te za svaku raspravu i prijedloge.

-Ono što mogu reći u svoje ima kao predsjednik stranke, ali i kao gradonačelnik, izbjegavat ćemo politička nadmudrivanja, omalovažavanja i etiketiranja, mislim da to nikome ne donosi dobro, ni vlasti, ni oporbi, naglasio je Mandić.

Kazao je i kako ne dijele grad po gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

-Ključno, mi smo većinu potpore građana dobivali jer smo kao stranka nastojali ravnomjerno promišljati grad. Mi imamo svoju temeljnu organizaciju u svakom mjesnom odboru i gradskoj četvrti što sigurno nijedna druga stranka nema. Ne dijelimo grad po mjesnim odborima i gradskim četvrtima i tu su nam jako važne naše temeljne organizacije, ljudi koji svakodnevno brinu o potrebama bilo komunalne ili društvene svakodnevice tako da ćemo nastaviti tim tempom, Osobno sam otvoren za razgovore i za prijedloge, dapače slobodan sam kao predsjednik HDZ-a pozvati sve one koji imaju volju i motiv svoje znanje ili profesionalno iskustvo dati na raspolaganje građanima i gradu. Ne moraju se nužno učlanjivati u stranku, ali mogu kroz gradsku upravu, mjesne odbore i gradske četvrti ići sa svojim idejama, jer mislim da svi zajedno tamo gdje jesmo, ili na poziciji vlasti ili izvršne vlasti ili oporbe ili uopće ne bili  u politici, možemo svi pridonijeti razvoju našega grada, poručio je između ostalog Mandić.

Za predsjednika gradske organizacije ove stranke u Dugoj Resi izabran je Josip Vlašić, na čelu GO HDZ-a Slunja je Mirjana Puškarić, Ogulina Anđelka Salopek, Ozlja Stjepan Basar. Na čelu općinske organizacije HDZ-a Barilović je Miroslav  Marčac,  Bosiljeva Sandra Ulaković, Cetingrada Ivan Flanjak, Draganića Anica Domladovac, Generalskog Stola Alen Halar,  Josipdola Dragan Rudančić,  Kamanja Antun Lešćanec,  Krnjaka Josip Ljevar, Lasinje Marijo Perčić,  Netretića Davorka Debelak  Frketić, Plaškog Ivan Šego,  Rakovice Mihovl Bićanić,  Ribnika Željko Jakša,  Saborskog Marko Bićanić,  Tounja Martina Brletić,  Vojnića Nebojša Andrić , a predsjednica  općinske organizacije HDZ-a Žakanje je Vesna Hajsan Dolinar.