Prvi Karlovački

Nada Murganić: “Andrej Plenković i ova Vlada donijeli su u Karlovačku županiju programe vrijedne dvije i pol milijarde kuna”

Autor: Branko Obradović

26.05.2020

Politika

Četrnaest kandidata iz Karlovačke županije za listu HDZ-a za 7. izbornu jedinicu

Županijska organizacija HDZ-a organizirala je danas u Domu HDZ-a konferenciju za novinare. Na pressici su govorili vršiteljica dužnosti predsjednice Županijske organizacije HDZ-a Nada Murganić, predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Duge Rese Jadranka Golubić i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Generalski Stol i dopredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Alen Halar.

-Uskoro nam dolaze izbori za Hrvatski sabor, a time biramo i premijera naše države, na tim izborima birat ćemo između onih koji u ovoj situaciji, kada se zemlja nalazi pod ovom pandemijom uspješno vode državu, brinu se o našim životima, o našoj sigurnosti i brzom oporavku našeg gospodarstva i s druge strane onih koji svojim djelovanjem donose nepovjerenje i nesigurnost. Cijelo vrijeme iznose neistinu, a potiču i na govor mržnje i raslojavanje društva. Biramo, naravno, i između dva premijera. Između Andreja Plenkovića, koji uspješno vodi našu Vladu i našu državu i Davora Bernardića, koji danas dolazi u Karlovac, gdje nije bio četiri godine i sada stiže kao Ero s onoga svijeta predstavljati svoju RESTART koaliciju, a dobro znamo tko su njegovi koalicijski partneri. On sam nije sposoban napraviti restart u svojim redovima, rekao je Halar.

Jadranka Golubić istaknula je da nikad nije rečeno da će HDZ koalirati sa strankom Miroslava Škore, ali nakon izbora mogući su razgovori sa svima.

-Htjela bi istaknuti da je nakon izbora Andreja Plenkovića za predsjednika stranke, HDZ konsolidirao svoje redove i sigurni smo da će birači znati prepoznati ozbiljnost i odgovornost vodstva u daljnjem gospodarskom opravku i za sigurnu budućnost naše države. Nismo nikada rekli da ćemo koalirati sa Škorom, niti imati koaliciju sa SDP-om. Na predsjedničkim izborima Škoro je bio sjajan partner SDP-a, kazala je Golubić.

Nada Murganić kazala je da je Vlada Andreja Plenkovića realizirala u Karlovcu i Karlovačkoj županiji veliki broj projekata.

-Gdje su bili sve ove godine Bernardić i Komadina. Predsjednik Vlade Andrej Plenković donio je u Karlovac i Karlovačku županiju programe vrijedne dvije i pol milijarde kuna, a najvažniji je projekt obrane od poplava vrijedan milijardu i 200 tisuća kuna. Gdje su bili Bernardić i Komadina kada su građani imali te vitalne probleme, istaknula je Nada Murganić.

Nada Murganić istaknula je da su i sada u tijeku brojni projekti na području Karlovačke županije.

-U Karlovačkoj županiji trenutačno su ugovoreni projekti vrijedni sedam milijardi kuna. Status projekata je da su 395 u tijeku, a 205 je u provedbi. Gdje su tada bili Bernardić i Komadina, kada su se ugovarali ovi projekti. Samo su kritizirali, nisu se javljali s rješenjima. Gdje su bili kada se ova Vlada borila za zdravlje građana. Ova Vlada, odnosno, tim Andreja Plenkovića će sam donijeti pobjedu! HRT rejting, CRO barometar i druga istraživanja to pokazuju. Rejting samog HDZ-a je puno veći nego svih koalicijskih partnera Restart koalicije, kazala je Murganić.

Nada Murganić rekla je da su sada svi angažirani na parlamentarnim izborima, a da će lokalni unutarstranački izbori biti održani nakon toga. Kandidati iz Karlovačke županije za listu HDZ-a za 7. izbornu jedinicu su Tomo Medved, Nada Murganić, Marija Jelkovac, Damir Mandić, Marin Svetić, Darko Stanković, Maja Grba Bujević, Tomislav Lipošćak, Stjepan Basar, Karolina Šikljan, Jadranka Golubić, Zlatko Grčić, Davor Grdošić i Saša Gale. Murganić je pozvala stanovnike Karlovačke županije da daju glas onima koji brinu o njima, a ne onima koji daju lažna obećanja. (b.o.)