Prvi Karlovački

Nacionalni stožer objavio: U 24 sata 95 novooboljelih, čak 40 u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: Ksenija Begović

25.06.2020

Koronavirus

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 95, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.483, izvijestili su iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite na stranici Ravnateljstva Civilne zaštite.

Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Šibensko-kninske, jedna iz Virovitičko-podravske županije, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, dvije iz Sisačko-moslavačke županije, pet novooboljelih osoba je iz Zadarske županije, sedam iz Zagrebačke županije, devet iz Primorsko-goranske županije, 25 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, a 40 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije, stoji u priopćenju.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, preporuka je Nacionalnog stožera.

U priopćenju nema najava uvođenja novih mjera.

Nacionalni stožer također navodi da je do sada je testirano 74.657 osoba, od toga 919 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe. Na respiratoru nema pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2.149, što je 4 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 107.

 

 

 

Autor: Ksenija Begović