Prvi Karlovački

Načelnik županijskog Stožera: HS produkt pridržava se mjera zaštite

Autor: Ksenija Begović

26.03.2020

Koronavirus

Što je pokazao provedeni nadzor u HS Produktu o pridržavanju mjera zaštite i sprečavanju širenja zaraze koronavirusom koje je Stožeru CZ uputio Prvi karlovački,  na današnjoj je konferenciji za novinare odgovorio načelnik Stožera Josip Ribar.

-Jučer smo zajedno s inspektoratom i voditeljem komunalnog redarstva grada Karlovca izvršili nazor provođenja mjera samozaštite u tvrtki HS Produkt. Na samom ulazu u tvrtku se dijele zaštitne rukavice i zaštitne maske. Mogu pohvaliti njihovu odluku da su sve svoje zaposlenike, koji su kronični bolesnici, poslali kućama da koriste stari godišnji odmor. Kad iskoriste stari godišnji ne trebaju koristiti nove i sve će im biti plaćeno na račun tvrtke, rekao je Ribar.

Pobliže je izvijestio kakvo je stanje inspekcija zatekla u pogonima tvrtke.

Kod obilaska vidjeli smo da je više od dva metra razmak između svih radnika. Predočeni su nam računi da je kupljeno 800 kilograma alkohola i zaštitnih dezinfekcijskih sredstava i možemo u ime Stožera civilne zaštite pohvaliti menadžment tvrtke gdje je vidljivo da se postupa po svim mjerama koje su donesene.

Ribar je kazao da su radnici HS Produkta podijeljeni u turnuse tako da radi 50-60 posto radnika, a ostali su kod kuće u 14-dnevnoj svojevrsnoj izolaciji, a ukoliko bi došlo do zaraze te bi ljude nakon dekontaminacije prostora mogli vratiti u proces rada.

Načelnik županijskog civilnog stožera najavio je će inspekcijski nadzor biti obavljen i u ostalim tvrtkama u županiji koje mogu raditi, a dužne su pridržavati se mjera.

Na današnjoj je konferenciji Ribar izvijestio i o stanju u karantenama. U tranzitnoj karanteni se sada nalaze dvije osobe, a u karanteni za fizičke osobe u LD Muljava od sinoć je još jedna osoba, znači ukupno četiri osobe.