Prvi Karlovački

Na “Županijskom kupu u lovnom streljaštvu” sudjeluje 120 strijelaca iz cijele županije

21.07.2019

Karlovac

Lovačko društvo "Fazan" organizira danas u Banskom Kovačevcu projekt financiran iz natječaja KAkvart

Lovačko društvo “Fazan” i Mjesni odbor Kablar organiziraju danas kod lovačkog doma Lovačkog društva “Fazan” u Banskom Kovačevcu “Županijski kup u lovnom streljaštvu”. Radi se o projektu kojeg je Grad Karlovac podržao na ovogodišnjem natječaju KAkvart. Na natjecanju sudjeluje 120 lovaca u 20 ekipa iz lovačkih društava iz cijele Karlovačke županije. Predsjednik Lovačkog društva “Fazan” Denis Karas istaknuo je da je natjecanje organizirano u suradnji s Mjesnim odborom Kablar.

-Domaćin “Županijskog kupa u lovnom streljaštvu” je Lovačko društvo “Fazan” u suradnji s Mjesnim odborom Kablar. Došlo nam je 120 strijelaca od 2.350, koliko ih ima u Karlovačkoj županiji. Natjecanje se odvija na tri strelišta, na strelištu broj jedan je natjecanje na leteće mete trap, na strelištu broj dva je disciplina nepokretna meta srnjak i na strelištu broj tri je lovački parkur. Sredstva dobivena u sklopu projekta KAkvart uložili smo u opremu strelišta, u mašinu za izbacivanje letećih meta, u tehničku opremu i nagrade, kazao je Denis Karas.

Predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić istaknuo je da se lovci natječu u tri discipline, a od jeseni dobit će i četvrtu.

-Lovački savez Karlovačke županije već 24 godine zaredom organizira “Županijski kup u lovnom streljaštvu”. Počeli smo s lovačkom disciplinom trap, s jednom mašinom. Imali smo samo nekoliko streljana u lovačkim društvima, a danas većina društava ima svoje streljane, neke su modernije, a neke starije. Sada smo već proširili discipline, tako da imamo lovački trap na 25 meta, lovački parkur na 25 meta i pucamo puškom risanicom na metu srnjaka na 100 metara. Tako da imamo letećih 25 meta, 25 još letećih u parkuru i 50 mogućih s puškom risanicom. Ovu jesen dobit ćemo još jednu disciplinu, a to je divlja svinja u pokretu na 50 metara, rekao je Vinko Pavlić.

U ime Grada Karlovca otvorenju natjecanja prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

-Ovo je još jedan projekt financiran kroz karlovački KAkvart. To je projekt kojim se financiraju aktivnosti, koje su inicijalno ideje samih mjesnih odbora. Ovdje vidimo jednu lijepu suradnju Mjesnog odbora Kablar, Grada Karlovca i Lovačkog društva “Fazan”. Projekt je podržan sa sedamdeset tisuća kuna, upravo zato da bi se osigurala kvaliteta provođenja ovog natjecanja, istaknula je Andreja Navijalić.

Glavni partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko. (b.o.)