Prvi Karlovački

Na željezničkoj pruzi smrtno stradala 22-godišnjakinja

Autor: Branko Obradović

18.10.2021

Crna kronika

U prometnoj nesreći motociklista teško ozlijeđen

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

Jučer oko 5.58 sati u Karlovcu, nesretnim slučajem u naletu putničkog vlaka prilikom prelaska pruge smrtno je stradala 22-godišnjakinja. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Jučer oko 18.55 sati u Karlovcu, u Zagrebačkoj ulici dogodila se prometna nesreća. Motociklom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,15 g/kg upravljao je 46-godišnjak koji nije prilagodio brzinu kretanja vozila uslijed čega je u zavoju izgubio nadzor nad motociklom, sletio van kolnika i udario u betonski mostić. Tom prilikom motociklist je teško ozlijeđen. U vezi navedenog događaja nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 47-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist kojeg su u subotu 16. listopada policijski službenici kontrolirali u Mahičnu u Karlovcu. Tom prilikom utvrdili su da upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, nije koristio sigurnosni pojas, imao je isteklu vozačku dozvolu i nevažeću osobnu iskaznicu. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, novčanu kaznu od 5000 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.