Prvi Karlovački

Na zagrebačkoj Ekonomiji ove jeseni tek dvadeset kolegija uživo, ostalo online

Autor: Anamarija Radočaj

15.09.2020

Mozaik

Najveći fakultet u državi, zagrebačka Ekonomija, upravo je objavila detaljan plan za nastavu u nadolazećoj akademskoj godini. Brucoši tako startaju u ponedjeljak 28. rujna kada će se održati online obraćanje u kojem će ih se informirati o Fakultetu te načinima studiranja na daljinu i uživo. Osim toga, brucoše su pozvali da osobno dođu na faks kako bi se s njime ‘upoznali’.

Ekonomija poziva sve brucoše da prisustvuju online sesiji putem ove poveznice.

Prema trenutno objavljenim podacima, popis kolegija koji će se održavati uživo broji njih tek dvadeset

Ekonomski fakultet u Zagrebu nastavu u nadolazećoj akademskoj godini organizirao je prema određenim principima. Drže se toga da je potrebno omogućiti svim studentima jednaka prava i obveze, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi, što uključuje i one koji se nalaze u samoizolaciji. Stoga, ističu, studente se neće penalizirati ako ne mogu biti na nastavi, ukoliko aktivno sudjeluju u online aktivnostima iz svih kolegija. Potrebno se držati uputa nadležnih tijela, ali i zadržati slobode nastavnika i akademsku autonomiju.

Samo dvadeset kolegija bit će uživo

Ekonomija je objavila i popis kolegija koji će se odvijati u dvoranama. Takvih je kolegija tek 20, a svi studenti koji, zbog tih kolegija ili nekih drugih planiraju doći na Fakultet, to moraju najaviti putem formulara minimalno 48 sati prije dolaska. Taj formular možete popuniti ovdje.

Prilikom ulaska na Fakultet studenti trebaju imati popunjenu izjavu koju možete preuzeti ovdje. Tu će izjavu, zajedno s identifikacijskim dokumentom, predati na porti prilikom ulaska na Fakultet. Studenti trebaju doći dovoljno rano na Fakultet kako bi se na ulasku provele sve potrebne epidemiološke mjere. Ulazak na i izlazak s faksa je moguć samo kroz glavnu portu, dok će u slučaju opasnosti sukladno propisima sva vrata biti otvorena. (srednja.hr)