Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije

Na Vunskom polju vježbanjem obilježen Europski tjedan sporta

VIŠE IZ RUBRIKE

Europe direct Karlovac

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine

Svake godine od 23. do 30. 09. Europskim tjednom sporta promiče se aktivniji i zdraviji način života milijunima ljudi u Europi i izvan nje. Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost europskih građana. Europe direct Karlovac i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije organizirali su danas povodom Europskog tjedna sporta dana događanje u kojem su promovirali tjelesnu aktivnost i poticali sve građane da budu redovito aktivni. Okupljanje je bilo na Vunskom polju, a vježbali su svi u sklopu programa #BeActive with Danijela. Danijela je fitness instruktorica koja je sve razgibala i razplesala. Vježbali su učenici drugog razreda Ekonomsko-turističke škole i djeca iz grupe "sovice" vrtića Grabrik. Ravnateljica Javne ustanove Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije Sandra Cindrić istaknula je važnost što veće aktivnosti.

-Tjedan sporta, od 23. do 30. rujna ove godine, zapravo je na inicijativu Europske komisije, a mi smo tu da to podupiremo. Želimo što veću aktivnost i to ne samo u ovom tjednu, nego da ta aktivnost bude svaki dan bez obzira na vrijeme, ništa nas u tome ne smije omesti. Naš cilj je veća aktivnost, samim time bolje zdravlje, bolja koncentracija i bolji međusobni odnosi. Tako da svakako trebamo to poticati, neka ovaj dan bude obilježen sportom, zajedništvom, kretanjem, igrom, veseljem, pješačenjem, trčanjem i svim drugim aktivnostima, rekla je Sandra Cindrić.