Prvi Karlovački

Na svim lokacijama Gradskog muzeja danas se može naći kulturni sadržaj uz besplatan ulaz

Autor: Marta Marinović

18.05.2020

Karlovac

Danas se obilježava Međunarodni dan muzeja, a njime u središte pozornosti stavljamo čuvare baštine – muzeje. Cilj ove manifestacije je skretanje pažnje na kulturno blago i na način na koji se ono čuva. Prvi Međunarodni dan muzeja obilježio se je 1977. godine, a od 1992. se održava i na određenu temu. Ovogodišnja tema je „Muzej za jednakost: različitost i uključivost“.

Ovogodišnja manifestacija Međunarodnog dana muzeja, malo je drugačije nego prethodnih godina, no usprkos tome odlučili smo se našim sugrađanima pripremiti zanimljiv sadržaj. Na svim lokacijama Gradskog muzeja moći će se naći kulturni sadržaj. Besplatni ulaz očekuje posjetitelje u Muzeju Domovinskog rata na Turnju, Galeriji “Vjekoslav Karas” tu u muzeju na Strossmayerovom trgu, rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić.

Lokacije Gradskog muzeja nude kulturni sadržaj kroz cijeli dan, možete doći i pogledati uživo ili putem YouTube kanala muzeja.

-U muzeju na Strossmayerovom trgu može se pogledati stalni postav muzeja, gostujuću izložbu Arheološkog muzeja Istra naziva “Prapovijest u rukama”. U Muzeju Domovinskog rata na Turnju može se pogledati stalni postav “Karlovac 1991.-1995.”, a u Galeriji “Vjekoslav Karas” svoje radove izlažu mladi umjetnici Sirbubalo i Kiski. Također, povodom današnje manifestacije aktivni smo i na našim društvenim mrežama, pa tako i na našem YouTube kanalu gdje se mogu vidjeti zanimljivi prilozi koje su pripremili naši kustosi na temu “Muzeji za jednakost: različitost i uključivost”.

Na ulazu muzejskih lokacija nalazit će se epidemiološke upute kojih se posjetitelji moraju pridržavati, poput obaveznog dezinficiranja ruku i držanja socijalne distance od jednog i pol metra. (ma)

Foto: i.č., g.v.