Zajednica sportova Karlovačke županije i Karlovačka sportska zajednica

Na sjednicama sportskih zajednica usvojeni financijski planovi za 2020. godinu

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Sportskoj dvorani na Rakovcu održane su osma sjednica Skupštine Zajednice sportova Karlovačke županije i osma sjednica Skupštine Karlovačke sportske zajednice. Predsjednik obje zajednice je Želimir Feitl. Predsjednik Feitl istaknuo je da je na obje sjednice glavna točka bilo usvajanje financijskog plana.

    -Glavna točka ovih sjednica bilo je usvajanje financijskog plana za 2020. godinu, što smo dužni po Zakonu o udrugama i po Zakonu o sportu. Bilo je još nekoliko točaka, koje nisu vezane za financije, ali u biti sjednice se sazivaju u prosincu zbog donošenja tog plana za iduću godinu, rekao je Feitl.

    Županijski sport dobio je od Karlovačke županije za iduću godini milijun i 300 tisuća kuna, a Grad Karlovac osigurao je za sport u idućoj godini 8.050.000 kuna. Predsjednik Želimir Feitl zadovoljniji je s rezultatima karlovačkih i županijskih sportaša u ovoj godini, nego što je bio u 2018. godini.

    -U neku ruku možemo biti zadovoljni, je su svi naši ciljevi manje-više ispunjeni. Što se tiče županijskih sredstava, bila su na razini prošlogodišnjih, dok su u Karlovcu sredstva za sport ipak nešto rasla u odnosu na prošlu godinu. Adekvatno tome imamo i rezultate, više boljih u pojedinačnim sportovima i kod žena, nego u ostalim klubovima. Značajan pomak napravio je Nogometni klub "Karlovac 1919" koji je nakon jesenskog dijela prvenstva prvi i ide prema trećeligaškom rangu. Za pohvalu su i odbojkašice i rukometašice, kazao je Feitl. (b.o.)