Prvi Karlovački

Na području Cetingrada troje danskih državljana zatečeno u nezakonitom prelasku državne granice

Autor: Renata Benković

08.11.2021

Crna kronika

Stranci su u BiH vozilom došli do granične crte s Republikom Hrvatskom nakon čega su se pješice uputili u nezakonit prelazak državne granice.

Prilikom obavljanja poslova nadzora državne granice, policijski službenici Postaje granične policije Cetingrad, u nedjelju u 21.50 sati u naselju Komesarac, općina Cetingrad, u nezakonitom prelasku na mjestu koje nije određeno za prelazak državne granice, zatekli dvojicu muškarca i jednu ženu, koji su kod sebe imali opremu za snimanje, fotoaparat.

Nad njima je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno da se radi o državljanima Kraljevine Danske koji su u BiH vozilom došli do granične crte s RH, nakon čega su se pješice uputili u nezakonit prelazak državne granice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog nezakonitog prelaska državne granice policija im je izdala prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, nakon čega su državljani Danske napustili prostorije policije te preko graničnog prijelaza izašli iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, izvijestila je PU Karlovačka