Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg

Na pješačkom prijelazu nepoznati vozač teško ozlijedio pješakinju

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela i dvije prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna s lako ozlijeđenim osobama. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

    Jučer su policijski službenici u Ogulinu utvrdili da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg upravlja 46-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

    Jučer oko 7.40 sati u Karlovcu, u gradskoj četvrti Rakovac dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena pješakinja. Naime, Ulicom Rakovac u smjeru Ulice Udbinja nepoznatim vozilom upravljao je nepoznati vozač koji je prošao pored vozila koje je bilo zaustavljeno ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka. Uslijed toga nepoznati vozač udario je u 83-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik na pješačkom prijelazu te se udaljio s mjesta događaja. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće i pronalaska vozača policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.