Prvi Karlovački

Na ovogodišnjoj Dori predstavit će se 4 Tenora u novom sastavu

Autor: Anamarija Radočaj

18.01.2019

Glazba

Dora se ove godine održava u Opatiji gdje će se birati hrvatska pjesma koja će nas predstavljati na Eurosongu 2019. godine u Izraelu, a na popisu natjecatelja našla su se 4 Tenora.

Nova pjesma “Brod bez imena” s kojom će se 4 Tenora predstaviti u svom novom sastavu s mladim talentiranim Filipom Hozjakom djelo je Matka Šimca i Eduarda Botrića, a svoje uzbuđenje ne kriju.

– Ovaj nastup s tenorima će biti moj jubilarni peti! Nadam se da će nam ovaj nastup omogućiti lakši plasman naše nove pjesme od istih autora već treće u nizu. Dora je uvijek predstavljala ono nešto više od samog festivala jer su očekivanja od njega drugačija. Pobjeda na Dori nosi velike mogućnosti plasmana pobjedničke pjesme i protagonist na cijelo EU tržište i stoga kod sviju pobuđuje golem interes. Stoga se nadam u potpuni uspjeh mojih kolega i mene jer se zasigurno ne bismo prijavili na natječaj za Doru da nemamo barem nešto pretenzija na pobjedu, rekao je Đani Stipaničev.

Autor pjesme Matko Šimac jako je zadovoljan prolaskom i ima pozitivna očekivanja.

– Sretan sam zbog prolaska naših tenora na Doru. Vjerujem u pjesmu i vjerujem u njihovu vrhunsku izvedbu. Pjesma “Brod bez imena” je nastala prije par mjeseci  u suradnji s mojim kolegom Eduardom Botrićem i odmah smo znali da je kao stvorena za njih. Pjesma je emotivna i melodična i vjerujem da će izazvati pozitivne emocije kod publike. Osim  veličanstvenih glasova, 4 Tenora imaju i taj šarm koji publika obožava. Pobjeda na Dori? Vidjet ćemo, svakako sam siguran da će tenori tamo ostaviti duboki trag. Ako pobjedimo… zašto ne, talijanski Il Volo (njihova 3 tenora) su prije 4 godine dobili najveći broj glasova publike ikad na Eurosongu, a ja sasvim iskreno mislim da su naši tenori i bolji od njih, rekao je Šimac.

Tenori se trenutno pripremaju i za veliki koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani, 17. veljače gdje pripremaju još jedan veliki glazbeni spektakl!

Tko će nas predstavljati na Eurosongu, saznati ćemo u subotu 16.veljače u Opatiji. (a.r.)

 

Autor: Anamarija Radočaj