Grad Karlovac

Na Sajmu udruga ove subote predstavit će se više od 60 udruga

VIŠE IZ RUBRIKE

Promocija lokalnih udruga

Pored Sajma udruga, na istoj lokaciji u subotu će se održati i izbor za najmješanca grada Karlovca, te humanitarna glazbena točka „Euro viška za hrabre mališane“.

Ovogodišnji 14. Sajam udruga održat će se u subotu 07. listopada od 10 do 13 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Tradicionalno, glavni organizator manifestacije je Grad Karlovac, a izvršni organizator Udruga Carpe Diem.

-Naši građani će u subotu cijelo prijepodne moći uživati u raznim radovima naših udruga. Prikazat će im čime se sve bave, na koji sve način koriste svoje slobodno vrijeme u promociji sporta, zdrave prehrane, lesa i raznih drugih djelatnosti. Ono što je dodana vrijednost, to je zajedništvo koje udruge pokazuju upravo na taj dan, njihovi zajednički projekti, ne samo udruga nego i tvrtki, ustanova, zadruga i ostalih koji se prijavljuju na ovaj naš poziv, istaknula je između ostalog pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Draženka Sila Ljubenko, te pozvala sugrađane da dođu u subotu na Šetalište dr. Franje Tuđmana i uživaju u prekrasnoj prirodi i u Sajmu udruga.

Marko Petančić iz udruge Carpe Diem rekao je kako se na sajmu očekuje više od 60 udruga koje će na samoj promenadi, na potezu od spomenika Žabi do košarkaškog igrališta i u samom Šancu predstavljati svoje aktivnosti.

Pored Sajma udruga, na istoj lokaciji u subotu će se održati i izbor za najmješanca grada Karlovca kojeg provodi Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena i Udruga za dobrobit i zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“. Također, održat će se i humanitarna glazbena točka „Euro viška za hrabre mališane“ koja se prije uvođenja eura zvala „Ako imaš kunu viška“.

Dubravko Željković iz vokalno instrumentalnog sastava „Daj pet“ koji organiziraju ovu akciju zajedno s udrugom "Jak kao Jakov" rekao je kako tradicionalno, već 11 godina tamburaški i vokalno instrumentalni sastavi  sviraju duž perivoja, te se nada kako će i ove godine Sajmu udruga dodati još jednu vrijednost.