Prvak Europe danas će automatski osigurati i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. S obzirom na potencijalni put u kvalifikacijama, puno jednostavnije bilo bi osvojiti naslov prvaka Europe nego prolaziti neizvjesnost kvalifikacija.

Na Olimpijske igre najlakše osvajanjem naslova prvaka Europe

VIŠE IZ RUBRIKE

  Sada je puno toga jasnije i po pitanju dodatnih kvalifikacija za Olimpijske igre. Poznato je da će se tri kvalifikacijska turnira s kojeg prolaze po dvije najbolje reprezentacije održati u Norveškoj, Francuskoj i Njemačkoj koje će samom tom činjenicom i velikom podrškom s tribina biti u statusu favorita za prolaz.

  Norvežani bi trebali imati najlakši posao. Oni će biti domaćini turnira 1 na kojem će uz njih igrati Čile i Južna Koreja te Egipat ili Brazil. Ako Egipćani svladaju Tunis i osvoje naslov prvaka Afrike, u tu skupinu dolazi Brazil, a ako Egipćani ne uspiju, u tu skupinu dolaze oni, a Brazil odlazi izravno u Tokio. S obzirom na snagu Čilea i Južne Koreje, Norveška i još nepoznati sudionik bit će favoriti.

  Domaćin turnira 2 bit će Francusa uz koju će nastupati i vrlo neugodni i sve bolji Portugal. Njima će se pridružiti Španjolska ili Hrvatska, dakle poraženi iz današnjeg finala, kao i poraženi iz afričkog finala, Egipat ili Tunis. Vrlo jaka skupina u kojoj nema potpunog autsajdera i svaka utakmica bit će jako teška.

  A što tek reći za treći turnir na kojem su poznata tri europska sudionika. Njemačka će biti domaćin, a uz nju tu su i Švedska i Slovenija. Njima će se pridružiti i trećeplasirani s afričkog prvenstva, dakle Alžir ili Angola koji bi ipak trebali biti u statusu autsajdera.

  Jasno je kako je definitivno sada gledajući najlakši put do Tokija slaviti danas u finalu Europskog prvenstva. Sve ostalo je posve neizvjesno i otvoreno.

  Izvor i foto: hrs