Prvi Karlovački

Na najvećoj hrvatskih izložbi inovacija svoje radove predstavljaju i Karlovčani

Autor: Marta Marinović

14.10.2021

Vijesti

Na 19. Međunarodnoj izložbi ARCA koja je danas otvorena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, članovi Udruge inovatora Karlovačke županije predstavljaju se sa šest inovacije.

ARCA je hrvatska nacionalna i najveća izložba inovacija, a Udruga inovatora Karlovačke županije na njoj redovito nastupa. Ove godine Karlovčani izlažu svoje nagrađene inovacije koje su predstavljene i na Izložbi inovacija Karlovac. U kategoriji mladih inovatora predstavit će se učenici i mentori Tehničke škole Karlovac sa svojim „Solarnim automobilom“ dok će student Veleučilišta u Karlovcu Tomislav Tropčić s mentorom Adamom Stančićem izložiti nagrađeni rad „Primjena računalnog vida u mehatronici“. Bit će predstavljena i inovacije „Ćelija za robotsko pročišćavanje srha“ Marka Filipovića i Igora Stojkovića iz HS Produkta, „BVM8 – Vibromonitoring kartica“ grupe autora iz Turbocoma, „Tehnologija za robotizirano brušenje akrilnih i kompozitnih proizvoda“ grupe autora iz Aquaestila Plus te „Zračna puška s akumulatorom zraka i regulacijskim ventilom za izbacivanje kuglica“ Andrije Horvatina.

ARCA traje od 14. do 16. listopada, a okupit će brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice.