Prvi Karlovački

Na Maloj sceni inovativna škola medijskog i filmskog opismenjavanja za starije od 54 godine

07.10.2019

Mozaik

"Bacači Sjenki", umjetnička udruga iz Zagreba, u suradnji sa svojim partnerom Savezom udruga "KAoperativa" u Karlovac donose program "Samo nebo nam je granica"

Udruga „Bacači sjenki“ iz Zagreba u suradnji sa Savezom udruga KAoperativa u Karlovac dovode program medijskog i filmskog opismenjavanja, „Samo nebo nam je granica“. Program je namijenjen svim osobama starijim od 54 godine koji žele nešto novo naučiti, napraviti zanimljiv iskorak od svakodnevice i pritom se zabaviti.

– To je jedan zanimljiv program koji u zajednicama mimo Zagreba nudi kvalitetan sadržaj za starije ljude. Kroz program zapravo uvodimo osobe u svijet filma. Učimo ih kako film nastaje, što se krije iza druge strane ekrana. To se sve odvija kroz jednu vrlo ležernu i opuštenu atmosferu, gdje se ljudi povezuju s voditeljima koji su profesionalci iz svijeta filma, i ne jedan vrlo jednostavan i lak način uče neke kompleksne stvari, rekla je voditeljica projekta Tatjana Tihomirović.

Na radionicama se također gledaju filmovi koji kasnije budu predmet rasprave i analize kroz koje polaznici uče o redateljskim perspektivama, pozadinskim pričama i značenjima. Ali stručno i profesionalno vodstvo i znanje nije jedino što je osigurano sudionicima.

– Ono što je bitno napomenuti je da ove radionice koje trenutno provodimo u Zagrebu, Karlovcu i Puli zbog osiguranih sredstava iz europskih sredstava provodimo besplatno. Osim kvalitetnih voditelja koje program okuplja u sklopu radionica polaznici imaju osiguran i ručak, dakle sve je potpuno besplatno.

Prijave još uvijek otvorene, a broj mjesta ograničen

Program će se odvijati u prostorima Male Scene Hrvatskog doma, od ponedjeljka, 14. listopada do petka, 18. u terminu od 9 do 15 sati.

Polaznici se mogu prijaviti na način da kontaktiraju našu udrugu, „Bacači sjenki“ ili Savez udruga KAoperativa s kojima i provodimo ovaj program u Karlovcu. Broj telefona i e-mail adresa na koju se zainteresirani mogu javiti su 01/464 0262 i samonebonamjegranica@gmail.com, dodaje Tihomirović.

Više informacija pronađite na službenim stranicama udruge. (ls)