Prvi Karlovački

Na luftićima ili u kajaku – počinje Riječno kino

Autor: Anamarija Radočaj

22.07.2021

Karlovac

Na luftićima ili u kajaku ovoga ljeta gledaju se filmovi na Foginovom kupalištu. Nakon što je bilo odgođeno zbog lošeg vremena, večeras počinje Riječno kino i to na Gradskom kupalištu na Kupi u Ozlju filmom Hollywoodska prevara. Vikend pred nama rezerviran je za projekcije u Karlovcu.

-Ove godine počinjemo kompletno s novim programom. U petak u 21 sat na programu je projekcija kratkometražnih filmova, u subotu u 21:30 počinje film Zvuk metala te u nedjelju u 21:30 Čuvaj me s leđa 2.  Osim u Ozlju i Karlovcu, gostujemo u Dugoj Resi, Kamanju, Ogulinu i na Petrovoj gori, kazala je Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac.

Novost ove godine je gledanje filma iz kajaka. Suradnja je to Kinokluba Karlovac i agencije Kamat Adventure.

-Ovo nam je prva suradnja. Razmišljali smo kako što više iskoristiti rijeke i došli smo na ideju da iz kajaka gledamo filmove. Imat ćemo oko 30 kajaka i s vode će moći gledati 50 do 60 ljudi. Prijave su obavezne na mail info@kamatadventure.com,istaknuo je Matija Pievac iz agencije.

Upravo ovakve projekte koji uključuju više subjekata podržava Turistička zajednica grada Karlovca.

-Zahvaljujući Kinoklubu Karlovac imamo sadržaj skoro svaki vikend u gradu, od Proljeća u Karlovcu, Zvjezdanog ljeta pa Riječnog kina. Bogati smo događanjima i sadržajima kako za lokalno stanovništvo tako i za goste kojih zbilja ima. Nakon svibnja i lipnja s odličnim pokazateljima, u prva tri tjedna srpnja imamo  40 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Veseli nas suradnja naših subjekata koji se lijepo prate, težimo takvim projektima koji će uvijek imati prednost od TZ-a, naglasila je direktorica Marina Burić.

Pohvalu projektu i suradnji uputila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

-Hvala vam svima koji ste sudjelovali u organizaciji i svim mladim ljudima koji se kontinuirano trude. Posebno me veseli što ćemo sutra probati nešto novo pa ovim putem pozivam sve da se prijave na vrijeme i da uživaju te da podijele iskustva s drugima. Još jednom hvala svima koji radite ovako lijepe stvari za naš grad.