Župan je sa suradnicima predstavio teme i projekte na kojima Županija intenzivno radi

Na kolegiju župana u Krnjaku najavljeni brojni projekti

VIŠE IZ RUBRIKE

    Općina Krnjak bila je domaćin kolegiju župana kojeg je danas održao župan Karlovačke županije Damir Jelić sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela. Na kolegiju je uz načelnika  Dejana Mihajlovića sudjelovao i kolegij Općine, a župan je sa suradnicima predstavio teme i projekte na kojima Županija intenzivno radi, napose projekte s područja Općine Krnjak. Prezentaciju na temu projekata što se odrađuju na prostoru gdje žive pripadnici srpske nacionalne manjine predstavio je zamjenik župana Mirko Martinović, a raspravljalo se o projektima Slovinske deklaracije, projektima iz županijskog programa "407 za 047", Razvojnom fondu Karlovačke županije te potencijalima za razvoj turizma i poljoprivrede.

    Općina Krnjak istaknula je projekte komunalne infrastrukture, posebno obnove i uređenja cesta, gdje je ŽUC u proteklih godinu dana napravio značajan posao. Spomenuta je izgradnja hidrantske mreže pri OŠ "Katarina Zrinska" koja je zahvaljujući Županiji netom završena, rješavanje socijalnog statusa učenika slabijeg imovnog stanja. Posebno je istaknut projekt "Za Želi" koji će krenuti uskoro, a kojim će kroz dvije godine trajanja 15 novozaposlenih osoba brinuti o 60 korisnika starije životne dobi na prostoru Krnjaka. Spomenut je i problem imovinsko-pravnih odnosa koji priječe rekonstrukciju groblja Vukosavac. Razgovaralo se i o stambenom zbrinjavanju koje se odvija dinamikom koju bi trebalo ubrzati, što može imati posljedice i na negativan demografski trend i iseljavanje stanovništva. Općina je naglasila buduće projekte koje planira, a to su izgradnja vodovoda za južni dio općine, uređenje i stavljanje u funkciju Jopića spilje, kao i potencijal izvora tople vode u Mlakovcu.

    Nakon održanog kolegija župan i suradnici obišli su Osnovnu školu „Katarina Zrinski“ u Krnjaku s radom koje ih je upoznala ravnateljica Željka Stojković. U školi je župana dočekao i učenik 8. razreda Siniša Matijević, finalist popularne tv emisije Supetalent u kojoj je oduševio hrvatsku javnost svojim umijećem crtanja i slikanja. Prepoznavši njegov potencijal Županija mu je omogućila sudjelovanje na tečaju crtanja i slikanja kod akademskog slikara Mladena Bolfeka iz Karlovca. (vb)