Lipšinić: Razgovarali smo o projektima koji će unaprijediti i podignuti kvalitetu života svih stanovnika ozaljskog kraja

Na kolegiju župana o gradskim i županijskim projektima na području Ozlja

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zajednički kolegij župana Damira Jelića s pročelnicima Karlovačke županije i gradonačelnice Ozlja Gordane Lipšinić sa suradnicima održan je danas u Ozlju.

  -Bilo je riječi o gradskim i županijskim projektima na području grada Ozlja. U mnogima smo u realizaciji povezani sa Županijom i  državom. Među njima je i onaj najvažniji koji se završava, a to je dječji vrtić koji bi trebao biti gotov do svibnja kada slijedi opremanje i izgradnja pristupne ceste te parkirališta. Razgovarali smo i o drugim projektima koji se provode na širem području grada; od rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, izgradnje nekih novih cesta, proširenju škole za jednosmjenski rad i izgradnji školske sportske dvorane. Bilo je riječi i o još nekim projektima koji će unaprijediti i podignuti kvalitetu života svih stanovnika ozaljskog kraja, izjavila je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić nakon kolegija.

  Naime, sudionici su nakon kolegija obišli obnovljenu lokalnu cestu  u Vrškovcu.

  -Cestu smo prošle godine rekonstruirali u prvoj fazi, a ove godine slijedi druga faza kada će u cijelosti biti uređeno 1.300 metara prometnice koja je je bila u vrlo lošem stanju. Za rekonstrukciju smo lani utrošili negdje oko 600 tisuća kuna, a ove godine planiramo da ćemo obaviti radova u vrijednosti između 800 i 900 tisuća kuna. Na području grada Ozlja, ŽUC je prošle godine u izvanredne investicije uložio 3 milijuna i 430 tisuća kuna, a s investicijama u prometnice nastavljamo i ove godine. Osim nastavka radova na cesti u Vrškovcu, nastavljamo s drugom fazom rekonstrukcije prometnice u Zajačkom Selu, postavljanjem kilometra asfalta na prometnici prema Hrašću, zatim obnovom dvaju mostova – jednog u Vrhovcu i drugog u Ferencima, autobusnom stanicom u Podbrežju te  s još nekim manjim projektima, rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Turković.

  Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar se osvrnula na projekte koji su na ozaljskom području odrađeni u vremenu od prošlog do današnjeg kolegija.

  -U sklopu projekta KaŽu zdravlju u kolovozu je u Domu zdravlja Ozalj završeno opremanje ove ustanove u  vrijednosti od 1,4 milijuna kuna. Milijun kuna je utrošeno za opremu, ultrazvuk, dijagnostičku i terapeutsku opremu, dok je 400 tisuća kuna odrađeno u infrastrukturi. Time je Dom zdravlja dobio potrebiti standard u novootvorenim djelatnostima; oftalmologiji, radiologiji i ginekologiji. Projekt školske dvorane pri osnovnoj školi priprema se sukladno najavama dvaju ministarstava; znanosti i obrazovanja i regionalnog razvoja i EU fondova. Ta ministarstva sada za školstvo nemaju proračunske pozicije za izgradnju, odnosno dogradnju infrastrukture. Projektom je predviđena dogradnja tri učionice, te dvodijelne školske sportske dvorane. Prva osnovna škola iz Ogulina, uz ovu školu radi u dvije smjene i pripremamo projekte kako bi, ako se ta perspektiva otvori , imali gotove projekte za kandidiranje, kazala je zamjenica Hajsan Dolinar.

  Druga, pak, zamjenica župana Martina Furdek Hajdin je izvijestila o izgradnji mosta u Gornjem Pokupju.

  -Nakon postupka javne nabave sklopljen je ugovor s izvođačem radova , tvrtkom Strabag koja će graditi novi most. On je nešto skuplji od onoga što je bila procijenjena vrijednost i to je ukupno 60 milijuna kuna, međutim Hrvatske ceste su osigurale dodatna sredstva i imamo najavu da će krajem ovog mjeseca izvođač radova biti uveden u posao. Most bi trebao biti gotov u roku od 24 mjeseca. (m.m.)

  Foto: i.č.