Sredstva će bit namijenjena za uređenje internog odjela Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa

Na humanitarnom koncertu KUD „Izvor“ Generalski Stol prikupio više od 31 tisuće kuna

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na humanitarnom koncertu „Naši pacijenti zaslužuju najbolje“ koji je u organizaciji KUD-a „Izvor“ Generalski Stol održan 28. studenog protekle godine u Karlovcu prikupljeno je ukupno 31.275 kuna za pomoć u obnovi internog odjela Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa. Inače, vrijednost obnove čitavog odjela procijenjena je na 1,2 milijuna kuna.

    -U razgovoru s djelatnicama dugoreške bolnice, Jadrankom  Golubić i ravnateljicom Višnjom Mihalić dogovorili smo da bi ovaj naš peti humanitarni koncert kojega organiziramo za nekoga, ovaj put organizirali upravo za ovu bolnicu budući ju koristi cijela Karlovačka županija i Hrvatska i da ostavimo u ovih petnaest godina rada neki trag da smo pokrenuli jednu dobru priču i nadamo se da će se ta priča kvalitetno nastavit, jer mi naravno ne možemo sakupiti svih 1,2 milijuna kuna koliko su troškovi obnove, istaknuo je predsjednik navedenog KUD-a, Damir Škrtić. Ujedno je zahvalio svim ljudima koji su došli na koncert, te brojnim sponzorima i donatorima, među kojima je kao najvećeg izdvojio Općinu Barilović koja je donirala 10 tisuća kuna. Rekao je kako su na račun bolnice kao KUD prebacili 29.725 kuna, a u ime ZAMP-a uplatili su 1.550 kuna. jer su i oni bili sponzori i nisu im morali platiti koncert za kojega je rekao da je bio veličanstven i trajao gotovo četiri sata uz nastup brojnih izvođača iz raznih dijelova Hrvatske.

    Ravnateljica te bolnice, Višnja Mihalić zahvalila je na vrijednoj donaciji KUD-u Izvor iz Generalskog Stola i svim donatorima i najavila nastavak sličnih akcija.

    -Nama je 30 tisuća kuna jako puno s obzirom da je procjena da bi to bilo dovoljno za urediti jednu sobu. Mi imamo devet soba na tom odjelu, odnosno treba nam još osam takvih akcija i uredili smo odjel. Uglavnom, imamo neke ideje za nove akcije i nove donacije, tako da sam uvjerena da ćemo do kraja godine taj odjel urediti i da će biti u funkciji, naglasila je. (sl)

    Foto: I. Čepurkovski