Rokovi se približavaju

Na gradilištu turanjske obilaznice

VIŠE IZ RUBRIKE

tik tak

Za promet je otvoren putnički prijelaz Slunjska brda

Na trasi turanjske obilaznice i danas se intenzivno radi. Budući da su radovi produženi u ovaj hladniji dio godine, vremenske (ne)prilike otežavaju napredak. Na priključnom dijelu od Rakovca prometnica je asfaltirana, kao i most preko Korane, završen je vijadukt Sajavac kojim smo također danas prošli.  Radi se na putnom prijelazu Jelaši, za lokalni je promet otvoren i drugi putni prijelaz Slunjska brda u naselju Miljuši. Na tom dijelu trase pa prema Cerovcu u tijeku su zemljani radovi.

Na prijelazu Slunjska brda smo zatekli mještanima, 90-godišnjeg  Vladu Babića, a kaže da „nadgleda radove“. Govori nam svoje ideje kako je lokalna cesta trebala biti trasirana, žali što više nema velikog vrta kojeg su supruga i on obrađivali.

U Cerovcu kod kafića Kristina gdje se obilaznica spaja na državnu cestu D1 također su radovi u punom jeku, a rokovi se približavaju.

Na izgradnji obilaznice inzistirali su posebice stanovnici Turnja. Gradnja je počela je u srpnju 2020. godine. Obilaznica je duga oko 6,2 kilometra, vrijednost je oko 150 milijuna kuna bez PDV-a, a Hrvatske ceste financiraju cjelokupni iznos. Izvođač radova je GIP Pionir iz Zagreba.