Organizatori najavljuju i neformalni Pride tjedan u Karlovcu

Na drugom Pride-u bit će organizirana i povorka ponosa u centru grada

VIŠE IZ RUBRIKE

Karlovac Pride 8. lipnja

U planu radionice i projekcije filmova

Ususret našem drugom Karlovac Pride-u koji će se održati 8. lipnja, očekuju nas i brojne novosti u odnosu na prošlu godinu, najavio je Marko Capan. 

-Ove godine će nakon okupljanja u sklopu Pride-a po prvi put biti održana i šarena povorka ponosa u centru grada. Novost ove godine također je i neformalni Pride tjedan u Karlovcu. Tako će u tjednu prije samog Pride-a, Karlovčani/ke moći posjetiti razne društveno - kulturne sadržaje, zahvaljujući pojedinim ustanovama, udrugama i inicijativama koje će u znak podrške Pride-a vlastitim sadržajem doprinijeti društvenom razvoju našeg grada.

Program cijelog Pride-a, kao i sadržaj neformalnog tjedna ponosa podjednako je predviđen za sve naše sugrađane, bez obzira na spolnu orijentaciju i rodni identitet, tako da pozivamo sve Karlovčane/ke da poprate zanimljive radionice i projekcije filmova, poziva Capan. 

Program počinje 31. svibnja kad je u 16 sati na rasporedu Radionica izrade transparenata u suradnji s Udrugom DrONe, u Centru za mlade.  U Društvenom centru Prostorija 3. lipnja u 20 sati  bit će prikazan film „Ja bi' da to imam doma“. Projkeciju organiziraju Udruga K-Zona i inicijativa Karlovac Pride. U Kinu Edison, 5. lipnja bit će prikazan film "Stranci" („All of Us Strangers“) s početkom u 18 sati.  Bubnjarski kolektiv FTF na Koranskoj šetnici održat će radionicu bubnjanja 7. lipnja u 17 sati. 

-Detaljnije informacije o događajima i sadržajima možete pronaći na FB i IG stranicama Karlovac Pride-a te na stranicama samih udruga, inicijativa i Kina Edison. Ove godine nas također očekuje i bogatiji zabavni program na Karlovac Pride-u, a o njemu nešto više u najavi samog događaja početkom lipnja,  dodaje Marko Capan  iz Karlovac Pride-a