Udruga trenutno broji 50-ak aktivnih članova, a ove godine radit će na povećanju broja članova bar za još 20-ak

Na čelu Odreda izviđača „Vladimir Nazor“ ponovno Damir Gornik

VIŠE IZ RUBRIKE

    Na današnjoj 5. redovnoj izbornoj skupštini Odreda izviđača „Vladimir Nazor“ održanoj u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić, za predsjednika je ponovno izabran Damir Gornik, a za načelnika Odreda Dragan Mladenović. Za tajnicu je izabrana Zorica Trupka, za ekonoma Jadranko Kotur, a za blagajnicu Mirjana Mušnjak.

    -Već smo bili na savjetovanju odraslih voditelja u Vodicama, slijedi savjetovanje operativnih kadrova na Sljemenu, zatim škola u prirodi, u svibnju idemo na obilježavanje 100 godina izviđaštva u Osijeku, imamo pripreme za ljetni logor koji će biti u srpnju na Jadranu. Na jesen opet ide škola u prirodi, sudjelovat ćemo na festivalu izviđačkih pjesama u Osijeku, u prosincu opet sudjelujemo u prenošenju Betlehemskog svjetla…, izdvojio je načelnik Odreda, Dragan Mladenović govoreći o aktivnostima koje planiraju provest u ovoj godini.

    Rekao je i kako njihova udruga trenutno broji 50-ak aktivnih članova, a ove godine radit će na povećanju broja članova bar za još 20-ak.

    Osvrnuo se i najznačajnije aktivnosti provedene protekle godine kao što je bila 12. Smotra sveza izviđača u Makedoniji gdje je bilo zastupljeno 17 država iz Europe i  Amerika i gdje je Hrvatska sa svojim kontingentom od 120 ljudi bila među brojnijima, istaknuo je i zborovanje Saveza izvođača Hrvatske u Zagrebu gdje su na državnoj olimpijadi osvojili drugo mjesto. Sudjelovali su i na Boranki, najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja opožarenih dijelova Hrvatske, u prosincu su išli u Austriju po Betlehemsko svjetlo i donijeli ga u grad Karlovac gdje su obišli sve škole, sve ustanove, Grad, Županiju, udrugu Jak kao Jakov…(sl)