Na aktualcu o slučaju ozljeđivanja učenika u OŠ Grabrik: Gradonačelnik Mandić smatra da su u školi mogli reagirati brže i bolje

VIŠE IZ RUBRIKE

  Vijećnike Dimitrija Birača iz Nove ljevice i Dragicu Malović iz SDP-a na današnjem aktualcu zanimalo je što je sa slučajem nedavnog ozljeđivanja učenika u OŠ Grabrik i je li se moglo brže i promptnije reagirati.

  -Je li postupak i od strane policije i od strane inspekcijskih službi završen, mi u ovom trenutku nemamo informaciju i pričekat ćemo ju. Što se tiče samog slučaja kao takvog, mislim da svi moramo biti krajnje odgovorni i znam da u školi nisu baš srčano prihvatili reakciju Grada, ali da, mogli su reagirati brže i mogli su reagirati bolje iako su ispoštovali protokol u postupanju u slučaju nasilja, istaknuo je.

  Rekao je i kako je ovo situacija gdje imamo više sudionika, od djeteta koje je pretrpjelo ozljedu, djeteta koje je reagiralo kako je reagiralo, jedne i druge roditelje, vodstvo škole, razrednike, odnosno kako je naveo "svu silu ljudi koji su u jednom trenutku u biti postali dio nečega što je vjerujem svima neprihvatljivo".

  -Moramo imati jednu zadršku, bilo kod komentiranja bilo kod donošenja bilo kakvih zaključaka iz perspektive zaštite djece. Jedno je razina odgovornosti djece, jedno je razina odgovornosti odraslih. Djeca što god i kako god da se dogodilo, u ovom ili nekim sličnim slučajevima su potpuno sa strane, oni su poseban dio cijelog slučaja.

  Mislim da škola u cijelom tom postupku ima prostora propitati neke svoje postupke, ali mi kao osnivač sigurno se nećemo svrstati na jednu ili na drugu stranu, istaknuo je dodavši da kada završe nadzori, vjeruje da ćemo svi biti informiraniji.

  -Ovu situaciju ne trebamo potencirati dok ne budemo svi znali što je i kako je i treba imati na umu i jedno i drugo dijete, to je ključ. Ovo je jedan izolirani slučaj i iz njega mogu svi ponešto naučiti, ne samo nastavnici, nego i roditelji i svi zajedno, poručio je između ostalog Mandić.