Prvi Karlovački

Na Adventu nastupaju TBF, Opća opasnost, Silente, Edo Maajka, Letu Štuke, Mia Dimšić…

Autor: Ksenija Begović

21.11.2019

Karlovac

Karlovac će imati jednu od programski najbogatijih adventskih manifestacija zbog niza koncerata koji u 17 dana trajanja očekuju posjetitelje. Ustvrdio je to danas Filip Trezner iz udruga Izvan fokusa koja je izvršni organizator Adventa u Karlovcu na konferenciji za novinare na kojoj su mu se pridružili i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i direktorica Turistčke zajednice Marina Burić kao i predstavnice glavnih sponzora Karlovačke banke i Heinekena Hrvatska. 

Naime, treći karlovački advent održat će se od 14. do 30. prosinca, no uz događanja oko Glazbenog paviljona program će se odvijati i na drugim lokacijama u centru grada najavila je Burić. Sve počinje paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića uz tradicionalne adventske napjeve u izvođenju KUD-ova. Otvoren će biti i franjevački muzej s izložbom jaslica. Gradska tvrtka Mladost otvorit će klizalište 6. prosinca ako to vremenski uvjeti dopuste.
Službeni dio manifestacije započet će Adventskom utrkom u kojoj će sudjelovati više od 400 natjecatelja iz 30 gradova iz svih krajeva Hrvatske.

Na ovogodišnji Advent dolaze renomirana imena hrvatske glazbene scene kao što su Silente, TBF, Nipplepeople, Edo Maajka, Opća opasnost, Letu Štuke, Klapa Cambi, Mia Dimšić, Singrlice, Flyer, Gospodari tambura, Fantom slobode (Azra tribute band), Bang Bang, Ogenj, bend Mnogi Drugi. Neće nedostajati niti domaćih glazbenih pa će nastupiti i Riversi, Black & White i Magnusi drugi. U Glazbenom paviljonu nastupat će i zborovi, glazbenici Glazbene škole Karlovac, razni orkestri, akustični sastavi, predviđeni su plesni nastupi, performansi …

Novina ovogodišnjeg Adventa je „Božićno selo“ između Edisona i Zorin doma, a program za djecu donosi brojne animacije, nastupe dječjih zborova, priče, predstave i mađioničarske nastupe. I ove godine bit će postavljena Kuća Djeda Mraza te izložba fotografija snježnog Karlovca Dinka Neskusila.
Manifestacija će svoja vrata posjetiteljima svakog dana otvarati od 17 sati pa sve do 23 sata, dok će vikendima posjetitelji u programu i delicijama uživati od 16 sati pa sve do ponoći. (kb)

Foto: Igor Čepurkovski