Prvi Karlovački

Na A1 sinoć poginuo 44-godišnji djelatnik ophodarske službe HAC-a

Autor: Miloš Milovanović

21.11.2021

Crna kronika

U prometnoj nesreći uz smrtno stradalog pješaka lakše je ozlijeđena i 20-godišnja putnica iz osobnog automobila

PU karlovačka je izvijestila da se sinoć  u 17.50 sati na auto cesti A 1, na 68. kilometru u smjeru Zagreba, dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 44-godišnjak, pješak – ophodar Hrvatskih autocesta.

Naime, pješak se nalazio na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi zbog asistencije povodom prometne nesreće koja se dogodila na tom dijelu ceste te je u jednom trenutku započeo prelaziti kolnik, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom prilikom u pješaka udara osobni automobil austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24–godišnjak. U prometnoj nesreći uz smrtno stradalog pješaka lakše je ozlijeđena i 20-godišnja putnica iz osobnog automobila. O događaju slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, kažu u policiji.

U Radićevoj ulici jučer u 8.55 dogodila se još jedna prometna nesreća.

Naime, 60- godišnjak je upravljao biciklom i kretao se pješačkim nogostupom. S obzirom da se nije biciklom kretao što bliže desnom rubu kolnika, prednjom stranom bicikla udara u 81-godišnju pješakinju koja se kretala nogostupom ispred bicikliste u istom smjeru. Pješakinja je zadobila teže ozljede, a protiv vozača bicikla slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, dodaju iz policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su  četiri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Vojnić) i šest prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, jedna s teže ozlijeđenom osobom, dvije s lakše ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

U jutrošnjem izvješću policija navodi da je u razdoblju od 19. do 20. studenog nepoznati počinitelj provalio u trgovinu u Oštarijama odakle su otuđene cigarete i piće. Materijalna šteta je veća od 4.000 kuna.