Karlovački vatrogasci organiziraju međunarodno vatrogasno natjecanje

Na 1. Croatia Holmatro Rescue Challenge natjecanju očekuje se više od 30 ekipa iz Hrvatske, Austrije i Češke

VIŠE IZ RUBRIKE

Spašavanje u prometu

Svaki tim ima zadatak u 20 minuta spasiti unesrećenu osobu ovisno o dodijeljenom scenariju

Karlovac je ovog vikenda domaćin vatrogasnog natjecanja spašavanja u prometu „1. Croatia Holmatro Rescue Challenge“ koje će se održati 10. i 11. lipnja, u Ulica kralja Tomislava 9 (igralište kod Sokolskog doma). 

Natjecanje će službeno biti otvoreno 10. lipnja 2023. godine u 8:00 sati.

Osnovni cilj održavanja ovog natjecanja je simulacija sigurnog okruženja za razmjenu znanja i iskustva prilikom spašavanja unesrećenih osoba u prometnim nesrećama, podizanje svjesnosti o važnosti suradnje vatrogasnih i medicinskih timova koji dolaze prvi na intervencije spašavanja u prometu te općenito podizanje razine sigurnosti u prometu.

Na natjecanje se prijavilo 30 timova iz vatrogasnih postrojbi s područja cijele Hrvatske te iz Austrije i Češke. Specifičnost natjecanja je da tim od šest članova čine petorica vatrogasaca i bolničar čije postupke ocjenjuju međunarodni suci sukladno pravilima Svjetske spasilačke organizacije (World rescue Organisation – WRO). Svaki tim ima zadatak u 20 minuta spasiti unesrećenu osobu ovisno o dodijeljenom scenariju.

Vatrogasni tim profesionalnih vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca s pridruženim članom karlovačke hitne medicinske pomoći je tijekom 2022. godine uspješno sudjelovao na dva velika natjecanja spašavanja u prometu i to u Njemačkoj i Austriji. Neposredno nakon sudjelovanja na posljednjem natjecanju gdje su ostvarili izvanredne rezultate, nastala je ideja o organizaciji jednog takvog natjecanja po prvi puta u Hrvatskoj. Raspored_nastupa_1.CHRC_