S računa skinut novčani iznos od više stotina eura

Muškarac (63) prevaren prilikom ulaganja u kriptovalute

VIŠE IZ RUBRIKE

Prijevara

Nepoznata muška osoba ponudila mogućnost zarade i ulaganje u kriptovalute

U Policijskoj postaji Ogulin jučer je zaprimljena prijava 63-godišnjaka da ga je telefonski kontaktirala nepoznata muška osoba koja mu je ponudila mogućnost zarade i ulaganje u kriptovalute. Muškarac je ponudu prihvatio te je na svoju elektroničku poštu zaprimio poveznicu u koju je unio svoje podatke s bankovne kartice. Ubrzo je s njegovog računa skinut novčani iznos od više stotina eura.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navode vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati više na poveznici: https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456 i poveznici Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba .