Mural Jakova Rubida krasit će OŠ Švarča - gotov do njegovog rođendana, 19. svibnja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga Jak kao Jakov u dogovoru sa OŠ Švarča i u suradnji s poznatim karlovačkim umjetnikom Leonardom Lesićem radi mural posvećen dječaku Jakovu Rubidu, koji je prije 11 godina izgubio bitku s teškom bolešću, leukemijom. Mural će se nalaziti na bočnom zidu školske zgrade, a trebao bi biti gotov do Jakovljevog rođendana, 19. svibnja.

    -Radeći na projektu murala sjetila sam se kako su Jakovu za vrijeme intenzivnog liječenja nedostajali prijatelji i škola. Vrijeme je dugo trajalo kada je on bio na odjelu za liječenje. Tri-četiri tjedna bi bio na odjelu, a onda bi mu liječnici odobrili da na dva-tri dana ode doma. Često smo jurili iz Zagreba kako bi što prije došao u Karlovac, a kada smo ondje došli onda bi on rekao - ne idemo odmah doma, idemo pred školu da ju vidim. Sjećam se kako smo jedan dan došli tako pred školu, a padala je jako kiša, nije bilo nikog oko školu. Mi smo sjedili u autu i gledali školu. Moj bi Jakov onda samo gledao u školu i rekao - e sada možemo doma. Rekla sam suprugu, kada nastane mural, mi ćemo doći u autu pred školu i gledati mural Jakova. Neizmjerna je bila škola koju je on, a vjerujem i sva djeca koja su na liječenju, koliko im znače prijatelji, rekla je Jakovljeva majka, predsjednica Udruge Jak kao Jakov Ivančicom Rubido.

    Podsjetimo, povodom Jakovljevog rođendana, 19. svibnja, u Domu oružanih snaga RH Zrinski održat će se humantirani koncert "Njima na dar" s početkom od 20 sati. Prodajna mjesta na kojima se mogu kupiti karte su Lin knjižara i papirnica, Refan trgovina u Robnoj kući Karlovčanka te prostor Udruge u Radićevoj 23. Cijena ulaznice je 30 kuna. Sva prikupljena sredstva idu kao pomoć djeci u borbi s malignim bolestima.