Hrvatske šume

"Muljavi" bronca za tradicijsku - ruralnu gastronomiju

VIŠE IZ RUBRIKE

Sunflower Award

Podršku njihovom radu ponajviše daje Uprava šuma podružnica Karlovac, u čijem sastavu Muljava djeluje

Osim što je već više od desetljeća kontinuirano u 100 najboljih restorana Hrvatske, Muljava je dobila i brončanu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) gastronomija.

Nagradu je preuzela voditeljica Muljave, Dijana Benko u ime cijelog tima Muljave. Podršku njihovom radu ponajviše daje Uprava šuma podružnica Karlovac u čijem sastavu Muljava djeluje te cijele Hrvatske šume, koje je na događanju predstavljao član Uprave Hrvatskih šuma, Ante Sabljić.

Ovo je nagrada značajna osim za Muljavu i za promociju gastronomije cijele Karlovačke županije kao i njezine potencijale u ruralnom turizmu.

Dodjela nacionalne nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" za 2023. održana je 30.11. u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Organizatori su Hrvatska udruga za ruralni razvoj "Klub članova Selo", Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, koja se održava već jedanaestu godinu.

Na svečanosti dodjele bio je izaslanik predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te brojni drugi uzvanici: Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta; Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Domagoj Mikulić, državni tajnik u ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije; Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu., brojni zastupnici u Hrvatskom Saboru: Nataša Tramišak, Madgalena Komes, Stipan Šašlin, Goran Ivanović i Marin Mandarić te Njezina Ekselencija Elma Kovačević-Bajtal, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj te Njezina Ekselencija Wirta-i Suwartini, veleposlanica Indonezije u Republici Hrvatskoj.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te iz cijele Hrvatske župani, dožupani, gradonačelnici i načelnici, predstavnici Turističkih zajednica, predstavnici bosansko-hercegovačkih županija i drugi gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.