Možemo! Karlovac u ponedjeljak organizira tribinu ZA! Rijeke

VIŠE IZ RUBRIKE

    Možemo! Karlovac organizira javnu tribinu ZA! Rijeke koja će se održati u ponedjeljak 26.rujna 2022. s
    početkom u 18 sati u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 6.

    -Želimo otvoriti prostor za dijalog sa stanovnicima Karlovca i okolice o trenutnom stanje Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Potaknuti ćemo raspravu o postojećim problemima i mogućim načinima njihovog otklanjanja. Smatramo da je zajednički cilj svih sudionika pronaći način za zaštitu i očuvanje ovih naših vrijednih prirodnih prostora, poručuju organizatori.

    Na tribini će govoriti saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za zaštitu prirode i okoliša Sandra Benčić, geograf Gordan Begler i vijećnica gradskog vijeća Grada Karlovca Ana Matan te gošće iz Javne ustanove Natura Viva ravnateljica Antonija Bišćan, univ.spec.silv. i dr.sc. Leopoldina Dakić.

    -Grad Karlovac živi sa svoje četiri rijeke i po njima je on jedinstveno mjesto. Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra identitet su grada i doprinose kvaliteti života stanovnika Karlovca i okolice; na nemjerljiv način. Nažalost, na njima se događa intenzivna uzurpacija, bezakonje, podizanje žica, ograda i zidova; gradnja ilegalnih objekata i loše planirane infrastrukture te su one u ozbiljnoj opasnosti doživjeti sudbinu devastirane morske obale, ističe Dobriša Adamec ispred Možemo! Karlovac.