Prvi Karlovački

Možemo! Karlovac osudilo tužbu Nikole Hanžela protiv Davora Petračića radi naknade neimovinske štete

Autor: Marta Marinović

08.07.2021

Politika

Možemo! Karlovac danas se je osvrnulo, a u svojem priopćenju i osudilo tužbu Nikole Hanžela protiv gradskog vijećnika Davora Petračića radi naknade neimovinske štete. Priopćenje donosimo u cjelosti:

Možemo Karlovac osuđuje pokretanje parničnog postupka radi naknade neimovinske štete koju je Nikola Hanžel pokrenuo protiv Davora Petračića.

Ne oduzimajući pravo građanima da svoje zahtjeve riješe sudskim putem, smatramo da je bitno za napomenuti da ovakve tužbe zatiru demokraciju i utječu na zastrašivanje građana. One u svojoj srži nemaju samo trenutni financijski motiv, već mnogo dalekosežniji motiv ušutkavanja kritike i drugačijeg mišljenja.

Ovakvim tužbama i parnicama vladajuća stranka i njeni donatori jasno daju do znanja da u Karlovcu nema mjesta za kritike njihovih poteza i da je Karlovac njihovo igralište na kojem nema mjesta za druge.

Ovo je jasna poruka svima da će, u slučaju da dignu glas protiv lokalnih moćnika, biti ušutkavani svim sredstvima.

Nažalost po vladajuće, dogodit će se upravo suprotno. Naići će na otpor, građansku hrabrost i prokazivanje svih užasnih metoda kojima se služe kako bi osigurali svoju poziciju, utjecaj i na kraju krajeva korist.

Možemo Karlovac oštro osuđuje ovu spregu politike, kapitala i utjecaja i pruža punu podršku Davoru Petračiću u njegovoj pravnoj i političkoj borbi protiv svih koji ovom gradu ne žele dobro, istiću iz Možemo! Karlovac.